Zonguldak Valiliği görevinden Aydın Valiliği’ne atanan Erol Ayyıldız, Zonguldaklılara bir veda mesajı yayımladı. Vali Ayyıldız’ın veda mesajı şöyle:

“Saygıdeğer Zonguldaklılar;

30 Ağustos 2011 tarihinde başladığım, Zonguldak Valiliği görevinden, Aydın Valiliği’ne atanmam nedeniyle ayrılıyorum.

Zonguldak’ta görev yaptığım süre içerisinde ilimizin gelişmesi, kalkınması ve daha iyi bir noktaya ulaşması için, içten ve samimiyetle çalıştık. İlimiz ve bölgemiz için çok önemli olduğuna inandığım Filyos Projesi’nin gerçekleşmesi ve Filyos Limanı’nın ihale aşamasına gelebilmesi için Sayın Milletvekillerimizle birlikte büyük çaba sarf ettik. İnşallah önümüzdeki aylarda Filyos Limanı’nın ihaleye çıktığını hep birlikte göreceğiz.

Görev yaptığım süre içerisinde tüm ulaşım alanlarında deniz, hava, demiryolu ve özellikle de karayollarında tüm altyapı çalışmaları tamamlanmış, Mithatpaşa Tüneli gibi hayaller gerçekleşmeye başlamıştır.

Eğitimdeki eksikliklerimiz vatandaşlarımızın her yıl artan desteği ve Bakanlığımızın yatırımları ile giderilmiş, sağlık alanında 700 yataklı kampüs hastanemizin yakında temeli atılarak Tıp Fakültemizle birlikte KETEM gibi sağlık projelerinin desteği ile Zonguldak’ımız Batı Karadeniz´in ‘sağlık merkezi’ olacaktır.

Bir maden şehri olan Zonguldak’ımızın coğrafi yapısının röntgenini çekerek, ayrıca kentsel dönüşüme dayanak olacak altyapı çalışmalarına hız vererek, kentimizi bugünden yarına yorgun şehirden cazibe kenti haline getirecek marka kent olabilecek çalışmaları başlattık

Zonguldak ilindeki görevim süresince insana saygıyı ön planda tutarak, herkese karşı şeffaf ve açık olmaya, bunun yanı sıra vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, adil ve öncelikli davranmaya, ilimizdeki kamu kaynaklarını etkin verimli ve yerinde kullanmaya özen gösterdik.

Hizmet etmekten büyük onur duyduğum Zonguldak´tan ayrılırken, çalışmalarımızda sürekli desteklerini gördüğümüz, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, ilimizin değerli Milletvekillerine, çok çalışkan Sayın Rektörümüze, Sayın Belediye Başkanlarımıza, değerli Silahlı Kuvvetler mensuplarına, Sayın Adli ve İdari Yargı mensuplarına, Mülki İdare Amirlerimize, tüm Kamu Kurum ve Kuruluş yetkililerine, Siyasi Partilerimizin temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve üyelerine, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, Belediye Meclis üyelerine, Muhtarlarımıza, Özel Sektör temsilcilerine, Yerel-Ulusal Yazılı ve Görsel Basın kuruluşlarında görev ifa eden basın mensuplarına ve Saygıdeğer Zonguldaklı hemşehrilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.

Zonguldak’ta olduğu gibi Aydın Valiliğim sırasında da kapım herkese ve bir Zonguldaklı olarak gelecek tüm Zonguldaklılara daima açık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Saygıdeğer Zonguldaklılara veda ederken; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah´a emanet olunuz.”

Editör: Pusula Gazetesi