Turgut Hamzaçebi; "Halkın kararına saygılıyız ama burada yapılan manipülasyona da göz yummayacağız. Türkiye´de olduğu gibi Kilimli´de de manipülasyon yapılmıştı. Bunun örneği de seçimden bir önceki gece kapılara bırakılan tek sayfalık bir gazeteydi" dedi.



Demokrat Parti İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç´ın Kilimli´de seçimi kaybetmediğini yapılan haksız saldırılarla seçimi kaybettirildiğini söyledi.


Ali Arslankılıç´a oyun oynandığını belirten Hamzaçebi, Aslankılıç´ın Kilimli´de seçimi kaybetmediğini hizmet kavgasından ziyade aile kavgalarının ortaya çıktığını vurgulayarak, "Kilimli´de seçimi kaybettiğimize inanmıyorum, kaybettirildik" dedi.


Ali Arslankılıç´a haksız saldırılarda bulunanların emellerine ulaştıklarını belirten Hamzaçebi; "Kilimli´de seçimi kaybettik. Haksızlık yapıldı. Kilimli´nin yıkılmaz kalesi Ali Arslankılıç´ı yıktılar. Belediye´yi kaybetmiş olsa bile Ali Başkan gönüllerin başkanıdır. Ali Başkan&[#]8217;a oyun oynandı. Ali Başkanın Belediye´yi kaybetmesi Kilimli´nin kaysetmesi demektir. Kilimli oyuna geldi. Kilimli beldeler arasında ayrıcalığını kanıtlamıştı. Bu da Ali Başkan sayesinde oldu. Burada hizmet kavgasından ziyade ailelerin kavgası ortaya çıkmıştır. Ali Başkan hizmet yarışında kendisini zaten ispatlamıştı.


Sadece Kilimli´ye hizmet yapmamıştır, partili partisiz Kilimli´nin çevresindeki belediyelere de el atmış bir Belediye Başkanıydı. Ali Başkan&[#]8217;ın Kilimli´de seçimi kaybetmesi Kilimli´nin kaybetmesidir. Yeni seçilen arkadaş da sevdiğimiz bir insandır. Ama Kilimli´deki seçim ilkelerinden saptırılmış bir seçim oldu. İnşallah Kilimli zarar görmez. Çünkü Kilimli madenin en verimli alanlarını kaplayan bir bölgedir. Ben Kilimli´de seçimi kaybettiğimize inanmıyorum. Çünkü kaybettirildik. Ali Başkan gibi Kilimli´ye Başkan da gelmeyeceğini herkes biliyor. Birçok kişi Ali Başkanın Zonguldak´tan aday çıkarmamız için bize baskı yapmıştı. Ali Başkan Zonguldak´ta da sevilen birisiydi. Böylelikle seçimi alacağımız kanaatindeydik. Halkın kararına da saygılıyız. Ama burada yapılan manipülasyonlara da göz yummayacağız. Türkiye´de olduğu gibi Kilimli´de de manipülasyon yapılmıştı. Bunun örneği de en son akşam gece yarısı kapılara bırakılan tek sayfalık bir gazeteydi. Kapı kapı gezilerek kimin yayınladığı belli olmayan bir gazete etik olmayan bir davranışta bulunmuştur. Siyasi etiklerin dışına çıkıldı. Bunu kabullenmek mümkün değil.


Bana göre Ali Başkan kaybetmedi. Kilimli halkı kaybetti. Ali Başkanın mitinglerdeki tavrını eleştirdiler. Benim Ali Başkanı mitinglerde izleme şansım olmadı. Ama Ali Başkana saldırı yapılmasaydı bu girişimlerde bulunmazdı. Çünkü Ali Başkana geçmiş dönemden beri haksız saldırılar da bulundular. Ali Başkan birçok konuda haklıdır ama bunu halka anlatamadı. Siyaseti kendi çıkar ve menfaatleri için kullananların bizim ne yanımızda ne de yürüdüğümüz yolda yeri yoktur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi