AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Yönetim Kurulu ile birlikte, OSB’de yeni yatırım yapan OBAL Alüminyum Fabrikası, Yahyaoğlu Döküm Fabrikası ve Hirahavlupan Fabrikası’nı ziyaret ederek, firma sahiplerinden bilgi aldı, AK Parti’nin desteklerini iletti.

30 milyon TL’lik bir yatırıma başlayan Obal Alimünyum Fabrikası Ortağı Zafer Çakır, işletmenin yeni kurulduğunu ve tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 300 kişiyi istihdam edeceğini söyledi. Hammaddenin yurt dışından ithal edildiğini ifade eden Zafer Çakır, üretilen malzemenin de yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, “Otomotiv sanayi, yapı sektörü, toplamda 30 milyonluk bir yatırım, aylık üretim kapasitemiz bin 200 ton. Bir çok sektöre yan sanayiye profil olarak hammadde konusunda üretim yapıyoruz. Boyahane ve profil olarak faaliyetteyiz. Bu tesisi kurmaya başlayalı 13 ay oldu. Yatırımlarımız sürüyor. Şu an istihdam olarak 70 kişi çalışıyoruz. 2-2,5 ay içinde kısım kısım bölümlerimiz hizmete girdikçe toplamda 30 milyonluk bir yatırımla 250-300 kişi istihdam sağlayacağız” dedi.

Hirahavlupan Fabrikası’nı ziyaret eden AK Parti heyetine, firma sahibi Şaban Bayrak bilgi verdi. Yatırım tamamlandığında 95 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Bayrak, “İran, Azerbaycan, İngiltere ve Almanya’ya şu an ihracat yapıyoruz. Yüzde 60’ı iç piyasa, ama kapasitemizin yüzde 50’siyle çalışıyoruz. 1-2 bölüm daha yatırımımız var, onlarda tamamlanınca yüzde 90 kapasiteye çıkacağız. 3,5 milyon TL bir yatırım karşılığında çalışan sayımızda 95’e çıkacak” dedi.

AK Parti heyeti, OSB’de döküm üzerine yeni bir fabrika kuran Yahya Yahyaoğlu’nun tesislerini de gezerek bilgi aldı. 125-150 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyen Yahya Yahyaoğlu, “Yahyaoğlu Çelik döküm A.Ş., uzun yıllardan beri imalat ve çelik kontriksiyon işi yapıyorduk. Fakat yılbaşından itibaren bu döküm işine bir yatırım yaptık. Avrupa ülkeleri artık daha teknolojik bir yatırımlara yöneliyor. Gelişmekte olan ülkelere de bu tip sanayi dalında işler var. Nedir bunlar, raylı sistem, savunma sanayi, otomobil sektörü olsun. Bu pazarda da biz pay almak istiyoruz ve bunun için yılbaşından itibaren aylık 200 ton döküm dökebilen bir kapasitede tesis kurduk. Şu an elimizde raylı sisteme dayalı siparişler aldık. İlk işimizi Kardemir’e yapıyoruz. Tabii Kardemir yöremize istihdam sağlanmasında destekleri olmuştur, kendilerine teşekkür ediyoruz. Asıl amacımız yurt dışına ihraca dayalı ürünler üretmek. Bu konuda da hızla ilerliyoruz. Biraz eksikliklerimiz var standartlara dayalı. Onları da aştıktan sonra şuan 25 kişi tek vardiyayla başladık ve 3 vardiyaya çıkarıp yeni istihdam sağlayacağız. 125-150 kişiye istihdamımız artacak” dedi.

ÇAKIR: “EREĞLİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

OSB’de yapılan ziyaretleri değerlendiren AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli’de yaşanacak bazı kan değişiklikleriyle birlikte çok güzel şeylerin olacağını belirterek, “AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak, Belediye Başkanlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte OSB’ye, Ereğli’mize çivi çakan, yatırım yapan insanları yerlerinde ziyaret ederek Ereğli halkı adına kendilerine teşekkür edelim istedik. Bunlardan bir tanesi yaklaşık 30 milyon TL bir yatırım. 250-300 kişi istihdam sağlanacak ve ileriye dönükte entegre tesislerin kurulabileceği bir tesis. Bir diğeri havlupan, diğeri de döküm tesisi. Yatırımları bittiğinde toplamda 500 kişilik bir istihdam sağlayacaklar. Bundan biz son derece mutluyuz. Ereğli’ye kim bir çivi çakacaksa, katkı koyacaksa, biz onun yanında oluruz. Bundan sonra sorunların da, isteklerin de, bürokrasiyi daha hızlı aşmalarında zaman kaybını en aza indirmeleri noktasında her türlü katkıyı vermek için buradayız. Ereğli’de çok güzel şeyler oluyor, bazı kan değişiklikleri sağlandıktan sonra Ereğli’de çok daha güzel şeyler olacak. Bu Organize Sanayi Bölgesi doldurulduğu zaman Ereğli’de işsizlik sorunu en aza indirilmiş olacaktır. Bunun altyapısıyla da biz uğraşıyoruz. OSB’yle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dışarıdan getirmek istediğimiz yatırımcılar var. Görüşmelerimiz sürüyor, inşallah Ereğli için iyi olur” dedi.

AK Parti heyeti, OSB’de yatırımları bulunan bazı firmaları da ziyaret etti.
Editör: Pusula Gazetesi