Devrek Cumhuriyet Alanı’nda, Zonguldak İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kelebek’in ortaklaşa düzenledikleri ve Dünya Süt Günü kutlamaları kapsamında açılan stantta, süt ürünlerinin vatandaşlara ne kadar önemli olduğunu anlatmak için ücretsiz olarak binlerce kişiye yoğurt ve ayran ikramında bulunulurken yine süt ürünlerinin sağlığa yararlarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Dünya Süt Günü etkinliği açılışına; Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Tarım Müdürü Şule Turan Kafkaslı, TSO Başkan Yardımcısı Zekayi Bükrü ve Yönetim Kurulu üyeleri, TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Tatoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kelebek ile çok sayıda davetli katıldı.

Standın açılışında konuşan Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, “Öncelikle bu standın kurulmasında emeği geçenleri kutluyorum. 21 Mayıs, Dünya Süt Günü olarak biliniyor, ancak ülkemizde maalesef süt ve süt ürünlerine yeterince değer vermiyoruz. Bir de bölge olarak, özelliklede ilçemizde sığı yetiştiriciliği adeta yoklar arasında yer alıyor. Devrek’te özellikle de işadamlarımızın sığır yetiştiriciliğine de el atarak, bölgemizin kalkınmasına destek vermelerini bekliyor, süt ve süt ürünlerinin tanıtılması anlamında açılan standa desteklerini esirgemeyen Zonguldak İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Serdar Kelebek’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Devrekli işadamı Serdar Kelebek ise, "İki kurumunda desteklerini alarak, açtığımız bu tanıtım standının açılışına destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tanıtım standını açmamızdaki amaç, süt ve süt ürünlerinin ne kadar önemli olduğunu gerek broşürlerle ve gerekse ikramlarımızla vatandaşlarımıza anlatabilmek ilçemizde ilk kez düzenlediğimiz bu etkinliğin bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER, YOĞURT VE AYRANA DOYDU

Devrek İlçesinde bazı okullardaki öğrencilere ayran ve yoğurt dağıtıldı. Devrek Gazi Ortaokulu’nda süt ve süt ürünlerinin önemini içeren slayt sunumu gerçekleştirilirken, Ziraat Mühendisi Ramazan Gürbüz tarafından “Süt Ürünlerinin Yaraları, Bebeklik ve Çocukluk Döneminde Sütün Önemi, Gençlerde Süt Tüketiminin Önem´, Sütün Tanımı ve Sütte Bulunanlar, Süt İçmenin Gerekçeleri, Süt Proteinin Önemi, Güçlü Dişler İçin Kalsiyum” konularında bilgi verildi. Gürbüz, süt içildikten hemen sonra mutlaka dişlerin temizlenmesi için bir miktar su tüketilmesi gerektiği ifade etti.

Düzenlenen programa; Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şule Turan Kafkaslı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve işadamı Serdar Kelebek ile diğer yetkililer katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi