CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkan Adayı Tümer Peker ve CHP heyetiyle katıldığı seçim gezisinde konuşan İş Adamı Zeki Yurtbay; "Bölgemizin en önemli sorunu işsizlik. Daha önceki seçimlerde, ´Size şeref sözü veriyoruz, oğlunuzu işe alacağız´ diye sözler verilmiş. Bu sözler yerine getirilmemiş. Doğal olarak da insanlarımız bu Belediye yönetimine tepkili. Çünkü yalan söylemişler" dedi.


Bisküvi Fabrikası sözünün seçimle alakası olmadığını söyleyen Yurtbay; "Bisküvi fabrikasına karar verdik. Bu İspanyol ortaklığı veya lisansı olacak. Ülker´den, Eti´den daha üstün olacak. Örneğin Eti´de bugün 3 bin 700 kişi, Ülker´de 10 bin kişi çalışıyor. Bizim fabrikamızda da başlangıçta olmaz ama 3 bin kişi çalışacak. Seneye bu fabrikanın temeli atılacak. Seçim kazanılsın veya kazanılmasın, fabrikanın seçimle hiç alakası yok&[#]8221; dedi.



Çaycuma CHP teşkilatının seçim gezisine katılan işadamı Zeki Yurtbay, kuracağı bisküvi fabrikasının seçimle bir ilgisi olmadığını, seçim kazanılsın ya da kaybedilsin seneye fabrikanın temelinin atılacağını söyledi.


İşadamı Zeki Yurtbay, Çaycuma Yeşiltepe Mahallesi´nde katıldığı CHP´nin seçim gezisinde, yapacağını açıkladığı fabrikanın seçim vaadi olmadığını, kazanılsın veya kaybedilsin seneye fabrikanın temelinin atılacağını söyledi.


Rastlantı olarak Ak Parti Seçim Bürosu´nun bulunduğu kahvehanenin önünde toplanan insanlarla da biraraya gelen CHP grubuna katılan Zeki Yurtbay, çeşitli açıklamalarda bulunarak, "Fabrika açıklaması seçim malzemesidir" şeklindeki açıklamalara sitemli ve ağır yanıtlar verdi.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkan Adayı Tümer Peker ve CHP heyetiyle katıldığı seçim gezisinde konuşan Yurtbay; "Bölgemizin en önemli sorunu işsizlik. Zonguldak´ta 40-50 bin kişinin çalıştığı dönemlerde emekli olanlarla bölgemiz ayakta duruyor. Oğlu ve torunu o parayla idare ediyor. Gençlerimiz ise işsiz. Fakat bu işsizlik konusu siyasilerce istismar edilmiş. Daha önceki seçimlerde, ´Size şeref sözü veriyoruz, oğlunuzu işe alacağız´ diye sözler verilmiş. Bu sözler yerine getirilmemiş. Doğal olarak da insanlarımız bu Belediye yönetimine tepkili. Çünkü yalan söylemişler" dedi.


Yurtbay´ın konuşmasını dinleyen bir genç de konuşmaya katılarak; "Bunlardan biri de benim. Bana da söz verildi ve yerine getirilmedi" dedi.


Yurtbay; "Belediye Başkanı yalan söylemiş. Zaten böyle bir istihdam yaratma imkanı da yok. Bizim dört tane fabrikamız var. İki tanesi Çaycuma´da, biri Düzce´de, diğeri Eskişehir´dedir. Şu an Yurtbay Seramik Türkiye´de ilk üçün içindedir. Bana göre imaj ve marka olarak bir numaradır. Düzgün ve muntazam çalıştık. Köyümüz olduğu için Velioğlu Mahallesi´ne gittiğimde bize gösterilen büyük ilgi beni o kadar etkiledi ki gözlerimden yaş geldi. Çok duygulandım. Orada genç, işsiz insanlarımız var. Eve geldiğimde sabaha kadar uyuyamadım. Zaten yeni fabrika niyetimiz de vardı. Bisküvi fabrikasına karar verdik. Bu İspanyol ortaklığı veya lisansı olacak. Ülker´den, Eti´den daha üstün olacak. Örneğin Eti´de bugün 3 bin 700 kişi çalışıyor. Ülker´de 10 bin kişi çalışıyor. Öyle zannediyorum ki bizim fabrikamızda da başlangıçta olmaz ama 3 bin kişi çalışacak. Seneye bu fabrikanın temeli atılacak. Seçim kazanılsın veya kazanılmasın, fabrikanın seçimle hiç alakası yok.


Bırakınız bölgemizdeki işsizleri, gurbete gidenler bile geri gelecek. Burada tüm samimiyetimle söylüyorum, kandırmaya gelmedik. Rakip aday yalan söylemekten utanmıyor. Sözünü de tutamıyor. Yapamayacağın işin sözünü vermek yalan söylemektir. Yurtbay Şirketi bugün ilk üçe giriyorsa bu yalan söylememekten, düzgün hareket etmekten ve verilen sözlerin yerine getirilmesinden oluyor. Zeki Yurtbay´ı Zeki Yurtbay yapan, verdiği sözü yerine getirmesi ve yalan konuşmamasıdır. Ancak karşı taraf bizim fabrika sözümüzü karalamak için elinden ne geliyorsa yapacaktır. Tabi o da onların hakkı. Başka türlü nasıl oy alacaklar? Alacakları oyu da yalanla alacaklar. Belediyemiz çalışmıyor. Aslında, çok daha güzel hizmetler yapılabilir. Bu konuda Tümer Peker´e de güveniyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi