Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Zonguldak İl Kadın Komisyonu, 7 Ocak 2013 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte ölen 8 maden işçisi ile yaralanan madencilerin eşleri, anneleri ve çocukları için Sevgililer Günü nedeniyle “Dayanışma Günü” kahvaltısı düzenledi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’ndeki kahvaltıda, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Hüsnü Meydan, ölen madenciler ile yaralı kurtulan madencilerin eşlerine karanfil vererek, Sevgililer Günü´nü kutladı. Ölen madenci Yüksel Koca´nın eşi 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Arife Koca ile Hüseyin Kürekçi´nin eşi 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Safiye Kürekçi, karanfilleri alırken duygulandı. Koca ve Kürekçi, gözyaşlarını tutamadı.

TMMOB Zonguldak Kadın Komisyonu Üyesi Nazmiye Uzun, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikte, iş kazalarına ve iş güvenliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Uzun, "Yaygın olarak kömür üretiminin gerçekleştiği ilimizde iş güvenliği tedbirlerinin yeterli düzeyde alınmaması nedeniyle sıkça maden kazaları olmakta ve ne yazık ki bu kazalarda çok sayıda ‘canlar’ hayatlarını kaybediyorlar. İş kazaları sadece çalışanları değil, onların sevdiklerinin hayatlarını da büyük ölçüde etkilemektedir. 7 Ocak 2013 günü TTK Kozlu Müessesesi’nde gaz degajı nedeniyle 8 maden işçimiz hayatını kaybetti. Onların eşleri, çocukları, anne ve babaları, kısacası tüm yakınları birer canlarını, sevgililerini ve hayata dair umutlarını kaybettiler. ‘14 Şubat Sevgililer Günü’nü TMMOB Zonguldak İKK Kadın Komisyonu üyeleri olarak ‘Sevgi Günü’ şeklinde, şehit madenci aileleri ile birlikte işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemine dikkat çekmek ve ailelerin acılarını paylaşmak adına dayanışma günü olarak yaşadık. İş kazalarında eşlerini kaybeden kadınların acılarını paylaşmak için bu kahvaltıyı düzenledik. İnşallah bu tür kazaları bir daha yaşamayız" dedi.

TMMOB Zonguldak İl Kadın Komisyonu, şu isimlerden oluşuyor:

Kimya Mühendisleri Odası’ndan Nazmiye Uzun, Şehir Plancıları Odası’ndan Hasibe Özgümüş ve Gülsüm Yılmaz, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Fulya Aydın, Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Ayşegül Türeci Tahmaz, İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Seda Karaaslan, Makine Mühendisleri Odası’ndan Sebahat Mangaltepe ve Yadigar Bağcı, Mimarlar Odası’ndan Ece Bakioğlu, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Nagihan Kılıçaslan, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Hilal Dankaz, Maden Mühendisleri Odası’ndan Emine Uzun, Ayşen Yavuzduğan, Şükran Kırömeroğlu, Kebire Kel, Berrin Geniş, Zeynep İlhan, Havva Bultan.
Editör: Pusula Gazetesi