AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, TTK&[#]8217;ya işçi alımı, ulaşım ve Filyos Vadisi yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Uçar, önümüzdeki haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a ziyaret gerçekleştireceğini ve işçi alımı konusunda görüşme yapacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:

&[#]8220;ŞU ANDA İŞÇİ ALIMI İÇİN HERHANGİ BİR ZAMAN YOK&[#]8221;

&[#]8220;İşçi alımıyla ilgili süreci, GMİS ve TTK Genel Müdürlüğümüz yetkilileri takip ediyor. Görüşmeleri yapıyorlar. Tıkandıkları noktada Sayın Milletvekillerimizle birlikte, hem Enerji Bakanımızla, hem de Maliye Bakanımızla gerekli görüşmeler yapılacak. En son gündem dışı bir ortamda Sayın Bakanımızla Milletvekillerimizin yapmış olduğu görüşmede, herhangi sıkıntı olmadığını, Maliye açısından doğabilecek sıkıntıları da Sayın Bakanımızın ilgilenebileceğini ve bu sorunları ortadan kaldırabileceklerini ilettiler. Son durum nedir, çok iyi bilmiyorum, ama Sayın Bakanımızın Zonguldak ziyareti vardı ve bu ziyaret Sayın Bakanımızın, Başbakanımızla birlikte yurt dışına gitmesiyle birlikte ertelenmişti. Ama bu hafta ya da önümüzdeki hafta Zonguldak programını yapmak istiyoruz. Yarın (bugün) yapacağımız Bakanlık ziyaretinde de bu konuyla ilgili bir görüşme yapacağız. Ama işçi alımı için herhangi bir zaman yok. Önümüzdeki günlerde bunu daha da netleştirmiş olacağız.&[#]8221;

&[#]8220;ULAŞTIRMA BAKANLIĞI&[#]8217;NA TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ&[#]8221;

Ankara ziyaretinde Ulaştırma Bakan Yardımcılarıyla kaynak aktarımı ve ulaşımla ilgili çalışmalarda süreci hızlandırmak için destek istemek için görüşme yapacaklarını ifade eden Başkan Hamdi Uçar, &[#]8220;Daha önce Ulaştırma Bakan Yardımcısından yol çalışmaları, yapılan ve yapılacak ihalelerle ilgili süreci değerlendirmek, biraz daha hızlandırmak ve kaynak konusunda herhangi bir sıkıntı varsa, destek vermeleri konusunda randevu talebimiz olmuştu. Malum, Zonguldak merkezde bağlantı yollarımızın, tünellerimizin ihalesi bitti. Bunlarında hızlı bir şekilde bitirilebilmesi için tabii ki kaynağın da aktarılması lazım. Biz istiyoruz ki, Zonguldak&[#]8217;ta ihale süreci tamamlanmadan yollar bitirilsin. Bitirilebilmesi içinde kaynağın biran önce aktarılmasını istiyoruz. Ama Zonguldak&[#]8217;ta iş yapan müteahhitler, mali anlamda bir takım sıkıntılar yaşadı ve bu nedenle de taşeron firmalara ödeme yapmakta zorluk yaşadığını, bundan dolayı da işlerin biraz geciktiğini görüyoruz. Şunu da herkesin bilmesini istiyoruz; yapılan ihale süreçleri henüz tamamlanmadı. Mesela Karaman-Zonguldak arasının 2013 sonuna kadar bitmesi lazım. O konuda da yoğun bir şekilde çalışılıyor. Filyos-Zonguldak, Kilimli-Kapuz arasındaki yollarımızın hızlı bir şekilde bitirilmesi için gündemde tutmaya çalışıyoruz. Sayın Bakan Yardımcımıza bu konuyla ilgili taleplerimizi ileteceğiz. Görüşmelerde Sayın Milletvekillerimiz de olacak&[#]8221; dedi.

&[#]8220;FİLYOS&[#]8217;U OLDUBİTTİYE GETİRMEMEK LAZIM&[#]8221;

Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin yerelden çok uluslararası bir proje olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Sahillerde Filyos gibi bir yer daha kalmadı. O yüzden Başbakanlık Kalkınma Ajansı da bunu oldubittiye getirmek istemedi. Daha büyük uluslararası firmalara ilana çıkmak, reklâmını yapmak, altyapısını hazırlamak şartıyla çalışmalar yaptı. Biz de onu bekliyoruz. O firmalardan bir tanesi buraya talip olur da böyle bir yatırımı gerçekleştirirse, Zonguldak için çok daha faydalı olur. Yoksa yerelde iç ticaretle ilgilenen firmaların yapacağı yatırımlar istihdama çok daha katkı sağlayacak yatırımlar olmayacaktır. Benim şahsi düşüncem, uluslararası ihracatta çalışan firmaların, yani ürettiğinin yüzde 80&[#]8217;ini ihracat yapan firmalar olursa, kendisi istihdama katkı sağlamış olur. O yüzden oldubittiye getirmemek lazım. Şu anda da öyle bir süreç yaşanıyor. Ama Filyos Limanı için Avrupa fonlarından bir miktar kaynak aktarıldı ve limanında kaynak sıkıntısı yok. İhaleye çıkar çıkmaz, &[#]8216;yer teslimleri de başlar&[#]8217; diye düşünüyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi