AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar gazetecilerin, &[#]8220;Ülke genelinde iktidar ve muhalefet terör konusunda bir araya gelerek görüşmelerde bulunuyor. Siz de iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri ile birlikte Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözülmesi için davet ve çağrıda bulunur musunuz?&[#]8221; sorusunu yanıtladı.
Zonguldak sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması için Kent Konseyi&[#]8217;nin yetkili bütün herkesi bir araya getirmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, &[#]8220;Nasıl ki Mithatpaşa Tüneli için Kent Konseyi veya Zonguldak Platformu çalışma yaptılar. Bunları yaptılar ama bir kısım çevreler bunu sulandırmaya kalktı. Bununla ilgili biz iktidar partisinin temsilcisi olarak Kent Konseyi gibi arkadaşlarımız gündemi hazırlar. Bu konudaki stkları, odaları davet eder. Bu tip etkinliklerin yapılmasına elbette ki biz destek veririz. Hastane ile ilgili bir yer söylüyoruz. Ya da bir başka proje ile ilgilidir. Ama bu şu olabilir. İlgili kurumlar, Mimarlar Odası olabilir. Mühendisler Odası olabilir. Kent Konseyi olabilir. Yani bu konuyla ilgili teknik bilgisi olan insanlar gerekiyor. Teknik anlamda fizibilite raporunu bana oku deseler okuyamam. Bunu okuyabilecek insanlar orada olmalıdır. Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısı ile ilgili daha önce Kent Konseyi&[#]8217;nin hazırlamış olduğu programda dile getirildi. Zonguldak&[#]8217;ın tasman bölgesi olarak ne kadar riskli olduğu masaya yatırıldı. Buna göre yeniden yapılandırılacak. Ben bir açıklama da bulunmuştum. &[#]8216;İlgisi olmayan insanlar direk görüş beyan etmesinler&[#]8217; demiştim. Şimdi ben bir hasta ile ilgili bu hasta değil, kanser değil desem. Bana sen ne biliyorsun da konuşuyorsun derler. Herkes kendi alanıyla ilgili fikir ve görüş beyan ederse daha sağlıklı olur. Elbette ki herkes konuşma özgürlüğüne sahiptir. Böyle bir organizasyon olursa, hay hay memnuniyetle Zonguldak&[#]8217;ta yapılanlar ve yapılamayanlarla ilgili onları siyasi ayrım göz etmeksizin bu süreçle ilgili bizim ağzımızdan aleni bir şekilde tartışmış oluruz. Bu da bizim için daha faydalı olur&[#]8221; dedi.
Herkesin bir araya getirilerek sorunların çözümü konusundaki çalışmanın Kent Konseyi&[#]8217;nin yapmasının daha sağlıklı olacağını ifade eden Uçar, konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Bu tip organizasyonları Kent Konseyi yaptığı için burada iş ona düşüyor. Bu tip organizasyonları ben yapmış olsam iktidar partisi kendini anlatıyormuş gibi olur. Taraflı olur, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir. Kent Konseyi Zonguldak&[#]8217;ın kentsel dönüşümü ile ilgili proje başlattı zaten. Daha sağlıklı olur.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi