Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, oda binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri olan girişimciliğin, istenilen noktaya gelmekte olduğunu söyledi.
Girişimciliğin, istihdam ve yönetimin temel lokomotifi olduğunu savunan Genç, şunları söyledi;

&[#]8220;Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim ne istihdam ne de katma değerden bahsedilebilir. İlçemiz ve bölgemizin ticarete yön vermek, yeni yönetim ve istihdam alanları yaratmasını sağlamak ancak yeni girişimcilerimizin artmasıyla gerçekleşebiliri. Bunu da her geçen gün yerleştirerek hayata geçirmenin çabasındayız. Bugün ilçe ekonomisine kazandırmak istediğimiz girişimciler bu amacın birer parçasıdır. Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş ortamı yaratabilen girişimciler için büyük fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek doğru hamleler ve emin adımlar atarak ilerleyen girişimcilerimiz önemli rol oynayacaktır. Odamız tarafından özverili bir şekilde yürütülen eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza sertifikalarını aldıktan sonra da iş yerlerini kurabilmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek olacağız.&[#]8221;
KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım da, eğitimi tamamlayan kursiyerlere başarı dileğinde bulunarak, &[#]8220;Bundan sonraki süreçte kursu tamamlayan girişimcilerimiz KOSGEB ile irtibat halinde olmaları, yapacakları yatırımla yönelik doğru olacaktır&[#]8221; dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, bazı TSO yöneticilerinin bulunduğu törende, girişimcilere sertifikaları verildi.

Editör: Pusula Gazetesi