Eğitim Bir Sen Çaycuma Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Günay, toplu sözleşme sürecinde öğretmenlerin az çalıştığı yönünde yapılan açıklamaların talihsizlik olduğunu söyledi. Öğretmenlerin gönlünün kırıldığını söyleyen Günay; “ Tablet bilgisayara, akıllı tahtaya gösterdiğiniz değeri öğretmeninize göstermezseniz, bu ülke kalkınamaz. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin biteceği gece saatlerinin son saniyesine kadar sendikamız, Başbakanla, Ali Babacan’la, Bülent Arınç’la, Faruk Çelik’le en az otuz defa görüşerek bu konuda adım atılması için çaba göstermiştir. Diğer kariyer sahibi mesleklerle kıyaslandığında 666 sayılı KHK’dan sonra öğretmenin maaşının en alt sıraya inmiş durumda olmasını anlatmak için son saniyeye kadar mücadele ettik. Ama burada öyle bir talihsizlik var ki, ‘770 bin dolar maaş alıyordum, bıraktım geldim’ diyerek fedakârlık yaptığını söyleyen bir Maliye Bakanı var. 770 bin doları bırakıp gelen birisinin 770 dolar alanları anlaması mümkün değildir.

Sayın Başbakanın ‘Öğretmenler çalışmıyor’ değerlendirmesini kabul etmiyoruz. Sayın Başbakana kadar Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın bu zamana kadarki bütün yaklaşımı ‘öğretmen çalışmıyor’ şeklinde oldu. ‘15 saat maaş karşılığı 1624 TL alıyor’ oldu. Evet, göreve yeni başlayan, en az alan öğretmenin maaşı 1624 TL, 15 saat maaş karşılığı derse giriyor ama ben size soruyorum, 10 dakika seminer verecek olan bir seminerci bile o semineri sunmak için saatlerce hazırlanıyorsa, bu öğretmenin günde anlattığı ders için kaç saat hazırlandığını, rehberliğini, nöbetini niçin hesap etmiyoruz?

Ek ödeme vermeyebilirsiniz, para vermeyebilirsiniz, yüzdelik zam vermeyebilirsiniz ama kimse öğretmenleri değersizleştiremez. Öğretmenler bu ülkenin inşacılarıdır. Tablet bilgisayara, akıllı tahtaya gösterdiğiniz değerin onda birini öğretmeninize göstermezseniz bu ülke kalkınamaz. Bunu yetkililerin görmesi, öğretmenin gönlünü alması lazımdır. Para, pul istemiyoruz. Bugün bu ülkenin en mahrumiyet yerlerinde öğretmen vardır. Fedakârlık ortada, diğer yaptıklarını dikkate almayıp da saat üzerinden değerlendirmek, OECD üzerinden yanlış hesaplara girmek sağlıklı bir sonuca götürmez. Yetkilileri uyarıyoruz, öğretmenin gönlü kırılmıştır, Başbakan yanıltılmıştır, öğretmenler incitilmiştir. Bunun hem Başbakan düzeyinde hem bakanlık düzeyinde tamir edilmesi gerekiyor. Artık konu para konusu değildir”dedi.

Editör: Pusula Gazetesi