Zonguldak´ın Elvanpazarcık beldesi Elvan Mahallesi´nde sabah saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle Meryem Kabarık´a ait bir evin çatısı uçtu. Evde yalnız kalan ve çatının çökmesi esnasında çatı katında bulunan Meryem Kabarık, çatıdan kopan ve savrulan parçalardan güçlükle kurtulduğunu anlattı. Olaydan 10 dakika öncesinde çatının düştüğü yoldan 4 öğrencinin geçtiğini anlatan Kabarık, şöyle konuştu: "Deprem oluyor zannettim. Çok korktum. Olay anında dilim tutuldu. Bir şey konuşamadım. Ne yapacağımı
bilemedim. Bende ölecektim, öldüğümü de bilmezdiler. Komşuya gittim zannederler. 10 dakika önce olsa yoldan geçen 4 öğrenci çatı altında kalabilirdi. Ben ne yapardım, çatım yıkılmış ona mı yanayım, çocuklara bir şey olsaydı onun vicdan azabını mı yaşayayım yoksa kendimin de altında kalacaktım onu mu düşüneyim. Aldığım dul yetim maaşıyla taksit taksit yaptırdığım çatının sadece malzemesi 8 bin TL´ye malolmuştu. Usta parasını bile ödeyememiştim. Devlet bana yardım etsin"
Öte yandan aynı mahallede bazı evlerin çatıları ufak tefek zarar görürken, bir samanlığın çatısındaki çinko sacları söküldü. Saclardan birinin rüzgarla sürüklenerek yaklaşık 5 metrelik elektrik direğinin teline asılı kalması dikkat çekti. Çatısı uçan evin olduğu bölgede inceleme yapan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz yeni yılla birlikte bölgenin afetlerle uğraştığına dikkat çekti.
Çöken çatıyı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü´ne bildirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Meryem Kabarık teyzemiz, dul yetim aylığı ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Evde yalnız yaşıyor. Ekonomik durumu da iyi değil. Bunu Acil Durum ve Afet Müdürlüğü´ne bildirdik ama olumsuz cevap aldık. Daha fazla kişi zarar görseydi, acil afet kapsamına alınabilirdi. Yine de teknik elemanlar orada inceleme yapacak."
Duyarlı hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Meryem teyzemizin çatısı, eski malzemesi de kullanılarak, 4-5 bin TL´ye yeniden yapılabilir. Şu an afetlerle boğuşan belediyemiz imkanları ile yapmamız çok zor. Tüm duyarlı vatandaşların ve bizlerin de desteği ile bu Meryem teyzemizin çatısı kolaylıkla yapılabilir. Bunu da yapmamız gerekiyor."
Editör: Pusula Gazetesi