Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK´deki 12 bin 400 kişiyi ilgilendiren ve 2 yılı kapsayacak toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası ile 6 Şubatta başladıklarını, ikinci oturumun da 20 Şubatta yapılacağını söyledi.
İşverenden talep ettikleri ücret artışını Türk-İş Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu´nun belirlediğini ifade eden Muslu, şöyle konuştu:
´´İşveren kanadından birinci yıl için yüzde 20 ücret artışı talep edeceğiz. İkinci yıl da enflasyon oranı ve yüzde 5 de refah payı talebimiz var. Sosyal hakları ise günün şartlarına göre yeniden düzenledik. Bunlarda yüzde 100´ün üzerinde artış isteğimiz mevcut. Çünkü sosyal taleplerimiz çok geri kalmıştı, onları günün koşullarına göre yeniden düzenledik. Taleplerimiz konusunda işverenin de görüşlerini dinleyerek Hükümetin tavrını öğreneceğiz. Ona göre de Türk-İş Koordinasyon Kurulu değerlendirme yapacaktır. Sözleşmelerin her zaman olduğu gibi masa başında bağıtlanmasından yanayız.´´
Muslu, yetkili oldukları Maden Tetkik Arama Enstitüsünde çalışan 900 işçi için de toplu sözleşme görüşmelerinin 19 Şubatta başlayacağını kaydetti.

-ÖZEL SEKTÖRDE ÖRGÜTLENME-
Toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasının ardından öncelikle TTK´nin ihaleyle bazı işleri yaptırdığı firmalarda örgütleneceklerini bildiren Muslu, şöyle devam etti:
´´Genellikle yeraltı hazırlıklarıyla ilgili çalışma yapan firmaların çalışanlarını sendikamıza üye yapmayı istiyoruz. Ondan sonra da bölgemizdeki özel kömür işletmelerine açılmayı amaçlıyoruz. Bazı özel işletmelerle görüştük, kurumsallaşma çalışmaları için bizden süre istediler. Kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Madencilik ciddi yatırım isteyen iş koludur. Bizim amacımız örgütlendiğimiz iş yerlerinin daha güçlenmesi ve verimli hale gelmesine yardım etmektir. İş yeri sahiplerinden daha fazla iş yerini korumak GMİS´in görevi olacaktır.´´

-KAÇAK KÖMÜR OCAĞI SORUNU-
Kentteki kaçak kömür ocağı sorununa yönelik Vali Erdal Ata önderliğinde, özel kömür işletmeleri ve TTK yöneticilerinin de katıldığı toplantılar yapıldığını anlatan Ramis Muslu, şunları kaydetti:
´´Kaçak ocakları işletenlerin üzerine daha sıkı şekilde gidilmesi konusunda Valimiz adım attı, kendisine teşekkür ediyoruz. Kaçak ocak işletmecileri de yerel basına yansıdığına göre toplantı yapmışlar. Onları da dinlemekte yarar var. ´Özel işletmeciler, benden 40 TL´ye kömür istiyor´ diyen kaçak kömür ocağı sahipleri var. Kaçak kömür ocağı işleten arkadaşların da dinlenmesi yararlı olacaktır. Valimiz, onlarlarla da toplantı gerçekleştirmeli. Onların da sorunlarını göz ardı etmemek, sıkıntılarına da çare bulmak lazım. Arkadaşlarımız, bazı firmaların kiraladığı sahalarda kaçakçı olarak lanse ediliyor ama gerçekten kaçakçı mı bunun değerlendirilmesi lazım. Yasal olmayan yönler mevcutsa devlet üzerine gitmelidir.´´
Editör: Pusula Gazetesi