Şirket ortağı Metin Gülay, ESTAŞ binasında düzenlenen basın toplantısında ortaklar adına yaptığı açıklamada, Son dönemde kamuoyunda ESTAŞ AŞ&[#]8217;ye yönelik dayanağı bulunmayan bir takım açıklamalar yapıldığını hatırlattı.
Şirketin ve ortaklarının gelişmeler karşısında uzun süredir sessizliğini korumasına rağmen suçlamaların devam ettiğini belirten Gülay, şöyle dedi:
&[#]8220;Bunlar 2008 &[#]8211; 2009 yılının sıkıntılı ticaret ortamında uzun süre piyasamızı meşgul etmiş, konuşulmuş, gerginliklere sebep olmuş, ve ağır bedeller ödenerek bu günlere gelinmiştir. Bugünlerde ise aynı şirket içi konuların 3&[#]8211;4 yıl sonra kamuoyunu meşgul edecek ve &[#]8216;günümüzün problemi&[#]8217; gibi gündeme getirmek, ticaretimizi baltalamaya çalışmaktır. Bu tip karalamalardan biz ESTAŞ AŞ. Ortakları ve ticari faaliyetlerini ESTAŞ AŞ. üzerinden yürüten şirketler olarak son derece rahatsızız. Anlaşıldığı üzere yapılan açıklamaların bir çoğu ESTAŞ A.Ş.&[#]8217;ne azımsanmayacak büyüklükteki borcu karşılığı, bir aylık muhasebeci aidatı tutarında ortaklık payına sahip kişilerce yapılmaktadır. Eleştirilerin seviyesi de, eleştiri ötesi ayıp ve çirkin bir saldırıya dönüşmüştür. Ancak bu kişilerin şirketimize yaptıkları saldırılarla ne elde etmek istediklerini anlamış değiliz. Durumları bulunan bu şahıslar, 2009 sonrası yapılan genel kurullarda da şimdiye kadar hiçbir eleştiri veya öneride de bulunmadıkları gibi bazısına da katılmamışlardır.
Ayrıca yönetim kurulu başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulunu ve ESTAŞ A.Ş ortaklarının, güncelliğini yitirmiş bu konulara vakit ayırmasına da karşıyız.&[#]8221;

ERDEMİR&[#]8217;E BORÇLARINI ESTAŞ ÖDEDİ!
Gülay, kamuoyuna yaptıkları açıklamalarla şirketi ve yönetimi yıpratmaya çalışanların Ereğli demir ve çelik Fabrikaları&[#]8217;na (ERDEMİR) olan borçlarının ise yine ESTAŞ AŞ. tarafından ödendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
&[#]8220;Altını bir kez daha çiziyoruz;kamuoyu bilmeli ki, bu kişilerin 2008 yılından ERDEMİR&[#]8217;e olan borçlarını ESTAŞ AŞ. ödemiştir. Aynı şahıslar şirketimize olan borçlarında 1 liralık bile iyileştirmede bulunmamışlardır. Saldırıya maruz kalan başkan ve yönetim kurulu üyeleri şahsi kefaletlerini koyarak ESTAŞ AŞ&[#]8217;nin borçlarını (bu saldırıyı tezgahlayanların borcunu) ERDEMİR&[#]8217;e ödemiştir. Biz de ESTAŞ AŞ. ortakları olarak bu borcu ERDEMİR&[#]8217;den aldığımız malzemelerin maliyetlerine ilave ederek, bu zorlu piyasa şartlarında bile ödemekteyiz. Hiç hoşumuza gitmese de bu maliyet artışına katlanmaktayız. Bu beyanatları verenlerin de yüzlerinin kızarması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü geçmişte olan ve bahsettikleri uygunsuzluğun bir ortağı da kendileridir.&[#]8221;

ESTAŞ REKABET ORTAMININ SON LİMANIDIR
İlçedeki sac ticaretinin, ESTAŞ AŞ&[#]8217;nin geleceğe taşınmasıyla yürüyeceğine dikkat çeken Metin Gülay, şöyle konuştu:
&[#]8220;ESTAŞ AŞ., Ereğli&[#]8217;nin, gelişen rekabet ortamına ayak uydurabileceğimiz son limanıdır. Kendilerine bu konuda çağrımız; ESTAŞ AŞ&[#]8217; ye olan borçlarını en kısa süre içinde kapatmalarıdır. Borçlarını kapatmaları hatta ödeme taahhüdünde bulunmaları halinde ESTAŞ AŞ&[#]8217;nin kapıları kendilerine, ortak ya da değil tüm Ereğli&[#]8217;deki sac tüccarlarına açıktır.
Bundan sonraki bu tip açıklamalara gerek yönetim gerekse başkanımız Esat KOÇ&[#]8217;un zaman ayırmamasını, enerjisini ticari konulara yönlendirmesini isterken, ESTAŞ AŞ&[#]8217;ne yapılan her türlü haksız saldırılara ortaklar olarak cevap vererek sessiz kalmayacağımızı, haklı her eleştirinin de takipçisi olduğumuzu, kamuoyuna ve muhataplarına duyururuz.&[#]8221;
Toplantıya şirket ortakları katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi