Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) yayımladığı "Batı Karadeniz Bölgesi İstihdam İzleme ve Değerlendirme Notu" raporuna göre Batı Karadeniz´de işsizlik ödeneği alanların sayısı azaldı.
Raporda, Türkiye´nin kamu istihdam kurumu olan İŞKUR´dan işsizlik ödeneği alanların sayısının Kasım 2011 itibarıyla bölgenin tüm illerinde azaldığı ifade edildi.
Bölgede İŞKUR aracılığıyla 185 kişinin işe yerleştirildiği belirtilen raporda, şu bilgilere yer verildi:
"İŞKUR´dan alınan verilere göre, Kasım 2011 itibarıyla Zonguldak´ta 117, Bartın´da 37, Karabük´te ise 51 kişi işsizlik ödeneği almaktadır. Kasım 2011´de bölge genelinde İŞKUR´a yapılan iş başvurusu sayısı bin 271 olmuştur. İş başvurularında Kasım 2010´a göre yüzde 4´lük bir artış yaşanmıştır. Yine Kasım 2011´de İŞKUR´a işverenler tarafından toplamda 374 açık iş ilanında bulunulmuştur. Böylece geçen yılın aynı dönemine göre ay içinde açılan açık iş sayısı yüzde 141 artmıştır. İŞKUR aracılığı işe yerleştirmede ise bölgede Kasım ayı içerisinde 185 kişi işe yerleştirilirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre işe yerleştirilen kişi sayısında yüzde 61´lik bir artış olmuştur."

Editör: Pusula Gazetesi