Bir dönem tasman nedeniyle oturulamayan Güney Mahallesi Kozlu&[#]8217;nun yeni çehresini oluşturmaya hazırlanıyor. Planlamaya göre Güney Mahallesi&[#]8217;nde evleri olanlara hak sahiplerinin konut hakları saklı kalmak kaydıyla bin daire yapılacak.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş projeyle ilgili olarak çalışmanın tamamlandığını ancak İmar ve Şehircilik Bakanlığı&[#]8217;nın afet alanlarında kentsel dönüşü kolaylaştıracak düzenlenmenin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Komisyondan geçen düzenlemenin yasalaşmasının ardından kentsel dönüşüme hız vereceklerini belirten Bektaş; &[#]8220;Buradaki kentsel dönüşümü Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla da yapabiliri ama biz kendi imkanlarımızla yapmayı düşünüyoruz&[#]8221; dedi.

Kömür üretimine bağlı çökmeler nedeniyle (tasman) Güney Mahallesi&[#]8217;nin geçmişte sorunlu bir yer olduğunu belirten Bektaş; &[#]8220;Artık sorun yok. Beş katı geçmeyen konutlar üretilecek. Yaklaşık bin daire üretilecek. Konut sahipleri mağdur edilmeyecek&[#]8221; dedi.

2012 sonuna kadar başlanabilir

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yasal düzenlemenin tamamlanmasının ardından Güney Mahallesi sakinleriyle bir araya gelip hemen çalışmaya başlayabileceklerini söyledi. 2012&[#]8217;nin sonuna kadar inşaatlara başlanması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi