Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, termik santrallerin denize atılan sıcak suyundaki enerjiden yararlanmanın yollarının aranması gerektiğini söyledi.
Yaşanan gaz faciaları ile kayıplar dikkate alındığında santrallerin atık sıcak suyundan yararlanmanın daha güvenli ve ekonomik olduğunu anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:
´´Termik santrallerimizden her gün on binlerce ton sıcak su, atık olarak denize deşarj ediliyor. Termik santrallerin sistemlerindeki aşırı ısınmayı önlemek için denizden alınan 8-10 derecedeki soğutma suyunun sistemden çıkışı 70-120 derecedeki buhar ve sıcak sudur. Bu sıcak su ve buhar enerjisinden yararlanılmadığı için boşa atılıyor. Bu devasa enerjiden yararlanma yönünde çalışmalar yapılıp sonuçlandırılmadan ithal doğalgazla ısınma yolunu seçmek, yarınlarımıza ve gelecek nesillere ihanet olur. Ülkemizde santrallerin atık sıcak suyu ve buharı ile ısıtılan bölgeler ve çok daha ucuza mal edilen ısınmalar incelendiğinde, Muslu, Çatalağzı, Kilimli, Zonguldak ve Kozlu´daki yerleşimlerin, öncelikle santrallerimizin atık sıcak suyu ile ısıtılmasının düşünülmesi ve o yönde çalışmalar yapılarak ona göre hareket edilmesinin sağlıklı ve akılcı yol olacağı görülecektir.´´
Editör: Pusula Gazetesi