Çok değil haftalar önce yine başka bir olayda dikkate alınmayan uyarılar, ihmal ve tedbirsizlikle buluşmuş, Soğuksu pazaryerinin çöken &[#]8216;Uzay çatısı&[#]8217;nın altında kalan Güngör Durmuş ile Fatma Sarıoğlu yaşamını yitirmişti. Aynı olayda 20 kişi yaralanmış,Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in bir gün önce uyarıldığı ortaya çıkmıştı.

Kentin göbeğinde, herkesin gözü önünde yan yana bulunan iki yerde meydana gelen ölümlerden sonra değişen bir şey olmadı. Lavuar alanında suyla dolarak dev havuzlara dönen kömür silolarının çevresinde hiçbir önlem alınmadı. Pazaryerinin yıkılmamış ama ciddi hasar görmüş çatısının altında Pazar açılarak faciaya davetiye çıkarıldı.

Vali Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e soruyoruz. Bilmeyenin su dolu havuzları fark etmesinin çok zor olduğu Lavuar alanında her saatte her yaşta insan geçiyor. Pazarcılar çözüm bulunmadığı için uyarıları dinlemeyip Pazar açınca vatandaş akın ediyor. Yaşanan facialara rağmen böyle bir şeye nasıl izin veriyorsunuz? Önlem almak için daha neyi bekliyorsunuz?

Editör: Pusula Gazetesi