1 Ocak&[#]8217;ta dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik, bugünün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;ın katılımıyla temeli atılan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığının 24 derslikli ilköğretim okulu ile kompleksi tamamlanarak Zonguldak&[#]8217;ın en modern okullarından biri oldu. Karaman&[#]8217;daki 600 ilköğretim öğrencisi 5 Şubat&[#]8217;ta başlayacak olan eğitim öğretim yılının ikinci yarısında yeni okullarında olacak.Yeni okullarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler mutlu.

Karaman Beldesinde yapımı tamamlanan okulda son hazırlıklar devam ederken, okulun yapılmasında etkili olan Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kadri Arslan okulda bir dizi incelemelerde bulundu.

Dış cephe kaplaması tamamlanan okulda öğrenci sıralarının yerleştirilmesini bir süre izleyen Kalaycıoğlu çok mutlu olduğunu söyledi.

Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, sandıklarının, ilk sosyal güvenlik kuruluşu olduğunu, her zaman maden işçilerinin yanında yer alarak yardım yaptıklarını hatırlatarak ilk kez böyle bir eser kazandırmış olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu çevre düzenlemesinin devam ettiğini belirten Kalaycıoğlu; &[#]8220;Günümüzün şartlarına göre çok donanımlı ve modern bir okul oldu. Burasının kapasitesi 720. Karaman&[#]8217;da okuyan 600 ilköğretim öğrencimiz artık bu okulda eğitim görecek. Çocuklarımızın buraya kolay ulaşımlarını sağlamak için 500- 600 metrelik mesafelik araya yol bağlantısı kuruldu. 500 kişilik spor salonumuzda çok amaçlı sportif karşılaşmalar yapmak mümkün. Bunun yanında yemek salonundan, laboratuarlarına, etkinlik salonlarından koridorlarına kadar oldukça rahat ve konforlu bir eğitim binasına kavuştuk.

Bu okulda okul öncesi eğitim için ayrı bir birim olacak. Bu çalışmaların tamamı yapıldı. Şimdi okul sıralarından başlayarak gerekli malzemeler yerleştiriliyor. Okulda ayrıca bedensel engelli çocuklarımız için her türlü detay düşünüldü. Özürlü tuvaletlerinden asansörlerine kadar okulda rahatlıkla eğitim almaları sağlanacak. Okul dışında Açıkhava spor kopleksleri açısından dan farklı bir okul olacak. Okumuzun çevresi geniş ve bütün öğrencilerimize yetecek kadar oyun alanı var. Dağ yamacını adeta keserek kazandığımız bu alanda çok güzel bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmaları tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı&[#]8217;na teslim edeceğiz&[#]8221; dedi.

Yaklaşık 3.5 milyona mal olan okulun, tüm maden işçilerinin emeğinin ve alın terinin bir simgesi olduğunu belirten Kalaycıoğlu; &[#]8220;İnsan hem duygulanıyor hem gurur duyuyor. Amelebirliği bugüne kadar bu amaçlı bir yatırım ve harcama yapmamıştı. Maden işçilerimizden yapılan kesintilerle yapılacak bir eğitim yuvasının çok anlamlı olacağını düşündük. Bir yıl içinde bu eserin ortaya çıkmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, bu eser çocuklarımızla dolup taştığında asıl eksik giderilmiş olacak. İnanıyorum ki burada okuyan çocuklarımız yarın ülkeye hizmet edecek noktalara geldiklerinde atalarının döktükleri alın terini, bu ülkeyi kalkındırmak için ortaya koydukları emeği, geride bıraktıkları acıları unutmayacak ve unutturmayacaklar&[#]8221; dedi.

Kalaycıoğlu emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan ise eğitimde kaliteyi attırmanın en önemli yollarlından birinin kullanılan binalar olduğunu belirterek, okulun her türlü konfor ve imkanı barındırdığını, öğrencilerin başarısında, öğretmenlerin daha verimli çalışmasında olumlu yansımaları olacağını söyledi.

Okul içinde ve çevresindeki eksiklerin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Arslan, Amelebirliği&[#]8217;nin böyle bir eğitim yuvası kazandırarak çok önemli ve anlamlı bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Okullarının açılması heyecanını yaşayan öğrenciler ise sıraların taşınmasına yardım ederek heyecanlı olduklarını söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi