Ülke genelinde gençlik merkezleri arasında değişim uygulaması kapsamında Şanlıurfa’dan Çaycuma’ya gelen 20 öğrenci Kaymakam Hasan Yaman’ı ziyaret etti.

Çaycuma’nın Gençlik Değişim Projesi’ne giren nadir ilçelerden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Hasan Yaman; “ Peygamberleri şehri Urfa’dan ilçemize hoş geldiniz. Bu proje kapsamında doğudaki gençlerimiz batıyı, batıdaki gençlerimiz doğuyu, kuzeydeki gençlerimiz batıyı, batıdaki gençlerimiz kuzeyin tarihi ve turistik yerlerini görüyorlar.

Hem farklı kültürleri ve coğrafyaları hem de Türkiye’yi tanımış oluyorlar. Keşke bizlerde sizin yaşlarınızda bu imkanı bulabilseydik. Anadolu’yu daha erken tanıma fırsatı bulmuş olurduk”diye konuştu.

Üç yıl Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde görev yaptığını ve Urfa’yı çok beğendiğini belirten Kaymakam Yaman; “Urfa’da yaşamak bire şanstır. Kendisine has özelliği olan otantik bir şehirdir. Çaycuma’da denize kıyısı olan Batı Karadeniz’in önemli ilçelerdendir. Filyos Beldemiz tarih kokmaktadır. İlimiz kömürüyle meşhur, zaten maden ocaklarını göreceksiniz” diye konuştu.

Çaycuma Gençlik Merkezi Sorumlusu Erkan Arslan bir süre önce Çaycumalı gençlerin Şanlıurfa’ya gittiklerini ve edindikleri arkadaşlarla görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Kaymakam Yaman’a geleneksel içecekleri mırranın fincan takımı hediye eden Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Alp, misafirperverliklerinden dolayı Çaycumalılara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi