Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, icraatlarını ve projelerini anlatmak için gittiği Çaydamar Mahallesi´nde halka yaptığı konuşmada, isim vermeden kendisinden önceki Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak belediye Başkan adayı İsmail Eşref´i eleştirdi. Zonguldak Belediyesi üzerinde emel ve hayalleri bulunan insanların fırsat beklediğini söyleyen Gonca, seçimi kaybetmeleri halinde Çöp Döküm Alanı, İstanbul Parkı ve Lavuar Alanı gibi boşa çıkan binlerce arazinin parsellenmesinden endişe ettiğini söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticilerle Zonguldak´ın Çaydamar Mahallesi´ne gitti. Burada yakılan meşaleler ve sloganlarla karşılanan Gonca, yoğun ilgi gördü. Gonca, "Bu çalışmaları hep birlikte basardık. Asfalt dökülürken buradaydım. Çaydamar Mahallesi´ne yakışmayan mezbahaneyi yaptık. O pis kokudan kurtardık. Park oyun alanlarını yaptık. Çevre yolunun hayata geçirilmesi, viyadüklü yol, devam eden derenin üstü kapatılması çalışması ve alternatif yol çalışmaları kimsenin hayal edemediği, bazılarının da inanmak istemediği çalışmalardır" dedi.
Yetiştirilemeyen çalışmalar nedeniyle kendisinin eleştirilebileceğini söyleyen Gonca, kimsenin kendisini görevi kötüye kullanmak ve rant elde etmekle suçlayamayacağını vurguladı. Zonguldak Belediyesi´nden dışarıya pis kokular sızdırmadıklarını anlatan Gonca, "Biz inançlı kadrolarız. Kalbimizde yüreğimizde kente karşı sevgi vefa duygusu var. Bu il, bizi besledi büyüttü. Bizde bu kente tüm hünerlerimizi gösterip, mesaimizi ve bilgi birimimizi vermeye çalışıyoruz. Yetişemediğimiz işler olabilir. ´Bu yolu yetiştiremedi, bitiremedi´ gibi eleştiriler olabilir. Bunu saygıyla karşılarım. Ama hiç kimse ´Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, görevini kötüye kullandı. İhalelere fesat karıştırdı, çevresine, eşine dostuna Zonguldak Belediyesi´nin rantını temin etti´ diyemedi, diyemeyecektir. Yanlış yapmadık. Çok icraat yaptık ama tek bir şeyi yapmadık. Zonguldak Belediyesi´nden dışarıya pis kokular sızdırmadık. Çalmadık, çaldırmadık, yemedik, yedirmedik. Zonguldak halkının karşısına çıkamayacak, pozisyonda yönetim tarzı ne ben, ne meclis üyesi arkadaşlarımız, ne de teşkilatımız uygulamadı, uygulatmadı. İnanıyorum ki yüzümüz bir kez daha gülecek" diye konuştu

ENDİŞELERİ
Gonca, Zonguldak Belediyesi üzerinde kötü emel ve hayalleri bulunan insanların olduğunu ifade ederken, bu insanların fırsat beklediğini kaydetti. Seçimi kaybetmeleri halinde büyük endişelerinin olduğunu vurgulayan Gonca, yaptığı çalışmalarla ortaya çıkan İstanbul Parkı, kapatılan çöp alanı ve Lavuar Alanı gibi arazilerin rant elde etmek için ziyan edilmesinden korktuğunu söyledi. Endişelerin gerçekleşmemesi için elinden geleni yapacağını anlatan Gonca şöyle devam etti:
"Zonguldak Belediyesi´nde emellerin hayallerin olduğunu biliyoruz. İstanbul parkını yaptık. Bir büfe yerleştirmedim. Halk orada yürüyor. Ama endişelerimiz var. O hayalleri bulunanlara Allah, belediye başkanlığını o hayalleri olduğu müddetçe nasip etmesin. Zonguldak Belediyesi´ni yönetecek arkadaşlarımız Zonguldak halkının çıkarını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacaksa Allah belediye başkanlığını nasip etsin. Kalbimiz temiz, kafamızın içerisinde Zonguldak Belediyesi´nin kapısından adımımızı attığımız andan itibaren rant kelimesi yatmıyor. Lavuar alanının bir an önce devreye alınması inşallah bizim dönemimizde olacak. Rant değil, Zonguldak halkının kullanacağı alanlar oluşturacağız. Kapatılan çöp döküm alanında binlerce dönüm arazi ortaya çıkıyor. Bu alanların üzerinde birilerinin gözü olabilir, deniz kıyısında çok güzel araziler. Zonguldak Belediyesi ne rahmetli annemin, ne de rahmetli babamın bıraktığı miras değil. Zonguldak halkının belediyesidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Biz bu hakkı koruduğumuza yürekten inanıyorum. Sizin emanetinizi, size vakti saatinde, tertemiz getirdik, önünüzdeyiz. Eğer emaneti teslim etmemizi istediğinizde alnımız açık, başımız dik teslim ederiz. 5 yıl daha bu yetkiyi verirse, prensip ve öz değerlerimizden taviz vermeden belediyeyi yönetmek istiyoruz."

TAPU MÜJDESİ
Tapu dağıtımı için önemli bir unsur olan şehir planlaması çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekleyen Gonca, tapuların dağıtımına başlanıldığını söyledi. Şehir planlaması çalışmaları için 2.5 milyon TL para harcandığını kaydeden Gonca, "Şehir planlaması tapuların dağıtımıyla önemli bir adımdı. Bunu bitirdik, 2.5 trilyona yakın bir masraf yaptık. Bundan sonra tapuların dağıtılması işlemlerine başlıyoruz. Şehir planlamasını yapan, tapuların dağıtılması yönünde kaç yönetim görev yaptı. Üniversitenin arkasından ile 102 mevkii ve TOKİ konutları ile Yeni mahallede bulunan Milli emlak arazisi üzerindeki alanlarda ´gece kondu´ diye tabir edilen yerlerin tapuların dağıtımına başlıyoruz" dedi. Kendisinden önceki dönemi de hatırlatan Gonca, hizmet eden tüm belediye başkanlarına da teşekkür etti. Gonca konuşmasını şöyle tamamladı:
"Belediyecilik de siyaset olmaz. Belediyecilik, hizmet, bilgi, birikim işidir. ´cek´li, ´cak´lı demedik. Bir zamanlar haftanın 5 günü su kesintisi yaşadı. Bu Zonguldak bizim dönemimizde yaşanmadı. Biz bugüne kadar su kaçağı onardık. Suların sokaklara aktığını biliyoruz. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Ama geçmişimizi de unutmamamız gerekiyor. Geleceği de düşündük. Doğanlı deresinden Ulutan Barajı´na ilave su kaynağı getiren 2.5 kilometre uzunluktaki tünelin sadece 400 metresi kaldı. Geçmişini unutan milletler geleceğini kuramazlar. Kurtuluş Savaşı´nı unutursak, bugünlerin kıymetini bilemeyiz. Toprağın altında yatan binlerce şehidi unuturuz. Geçmişi hatırlatacağız geleceğimizi buna göre kuracağız. Her belediye başkanı az yada çok bu ile hizmet etmiştir. Hepsine teşekkür ederim."
Hizmetleri için Başkan Gonca´ya teşekkür eden mahalleli, kendisine sonuna kadar destek sözü verdiler. Mahalleli Gonca´dan, üst geçit yapımı ve mezbahana yanındaki hayvan bekletme alanının yeniden düzenlenmesi sözünü de aldı.
Editör: Pusula Gazetesi