12. Dönem Başbakanlık Uzman Yardımcıları Zonguldak&[#]8217;ı inceleme gezisine Zonguldak Belediyesi ile devam etti.


Başbakanlık Personel ve Prensipler Daire Başkanı Mehmet Karaman başkanlığındaki heyeti Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz ve Strateji Geliştirme Uzmanı Necati Akkaş ile Özel Kalem Müdürü Ali Çapri karşıladı.


Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in sabah Ankara&[#]8217;ya gitmesi nedeniyle başkanlık makamında misafirleri ağırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz, uzmanlara belediyenin çalışmaları konusunda geniş ve açıklayıcı bilgiler verdi.


Başbakanlık Uzman Yardımcıları, Camgöz&[#]8217;e; Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ziyareti sonrası sahil bandı ve limanın düzensiz olduğunu gözlemlediklerini belirterek, bu konuda bir şey yapılıp yapılamayacağını sordular.


Bir diğer soru ise, yatırımcıya arsa tahsisi konusunda nasıl bir yaklaşım sergilendiği oldu.


Camgöz, sorulara şu şekilde yanıt verdi: &[#]8220;Limanımız en büyük handikabımız. TTK&[#]8217;ya ait ama orayı rehabilite edeceğiz. Önce arıtmanın bitmesi gerekiyor. 2-3 yılı bulacak ama kesinlikle yapılacak. Ereğli gibi bir sahilimiz olması gerekiyor. Zonguldak&[#]8217;ta birçok arazi ya TTK&[#]8217;nın yada Hazine&[#]8217;nin. Zonguldak Belediyesine ait arazi çok az. Belediye binamızın bulunduğu arazi dahil Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin değil. Coğrafi yapımız ve şehrimizin dar alana sıkışması nedeniyle çalışma yapmamız çok zor. Yeni bir yatırım yapmak istediğiniz zaman Zonguldak&[#]8217;ta arazi bulman çok zor. Ancak Çaycuma bölgesinde bu mümkün&[#]8221;dedi.


Başbakanlık Personel ve Prensipler Daire Başkanı Mehmet Karaman ve heyette bulunan uzman yardımcıları Zonguldak ve belediye ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz&[#]8217;den bilgi aldılar.


12. Dönem Başbakanlık Uzman yardımcıları daha sonra ise İl Özel İdare Binası´nda Vali Erol Ayyıldız başkanlığında yapılan Encümen Toplantısı´na katıldılar. Burada da kendilerine İl Özel İdaresinin çalışmaları ile ilgili sunum da bulundular.





Editör: Pusula Gazetesi