Zonguldak İl Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak görevinden alındı. Albayrak&[#]8217;ın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine Anestezi Uzmanı olarak atandığı belirtilirken İl Sağlık Müdürlüğüne Öner Güner, tekrar atandı.


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bir süre bulunan Güner, son olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütüyordu.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Özel Kalem Müdürüyken Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Öner Güner, &[#]8220;Eski görevime geri dönüyorum. Önümüzdeki hafta içinde görevime başlıyorum. Zonguldak&[#]8217;ta geri dönüyorum&[#]8221; dedi.


Albayrak, &[#]8220;Devir teslimi bugün de olabilir önümüzdeki günler içinde de olabilir. Zaten benim kadrom Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi içindi. Yine ben Uzman Doktor olarak orada görev yapacağım&[#]8221; dedi.



ANKARA&[#]8217;YA ALIŞAMADI


Eski İl Sağlık Müdürlerinden Murat İlikhan&[#]8217;ın yargı yoluyla görevine dönmesinin ardından Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak atanan Öner Güner, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından Bangladeş Yardım Koordinatörlüğü görevine getirilmişti. Güner bu görevini tamamlamasının ardından 12 Haziran seçimleri öncesinde Sağlık Bakanı Özel Kalem Müdürü olmuştu.


Ankara&[#]8217;ya görevlendirilmesinin ardından ailesini de Ankara&[#]8217;ya alan Güner çocuklarının alışamaması ve eğitimlerinde sorunlar yaşanması nedeniyle ailesini yeniden Zonguldak&[#]8217;a göndermişti.


Bir süredir Zonguldak&[#]8217;a gelmek isteyen Güner&[#]8217;in Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi olarak devam edebileceği yönündeki talebe karşın Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın İl Sağlık Müdürlüğüne ataması sürpriz sayılmadı.


Kulislerde bir süredir Öner Güner&[#]8217;in İl Sağlık Müdürü olarak yeniden Zonguldak&[#]8217;a dönme ihtimali konuşuluyor ancak Öner Güner görev yaptığı dönemdeki tartışmalar nedeniyle yeniden bu tarz bir göreve gelmek istemediğini söylüyordu.



RÜSTEM ALBAYRAK ŞOKTA


Bir yıl önce göreve gelen ve önceki gün Müdür Yardımcılarıyla yaptığı basın toplantısında bir yıllık hizmet dönemini değerlendiren Rüstem Albayrak aynı gün akşam saatlerinde görevden alındığını öğrenmesinin ardından büyük üzüntü ve şok yaşadığı öğrenildi.


Toplantıda son bir yılda yapılanları ve Sağlık alanındaki değişimleri anlatan Albayrak, 69 Ambarlarına kampus hastane yapılması için kamuoyunun ve basının desteğini istemesi dikkat çekmişti.



SAĞLIK CAMİASI OLUMLU KARŞILADI


Görevden alınan Rüstem Albayrak&[#]8217;ın ardından göreve başlayacak olan Öner Güner&[#]8217;in başarılı bir performans ortaya koyması bekleniyor.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile olan yakın ilişkileri ile dikkat çeken Güner&[#]8217;in yeniden İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanması sağlık camiasında memnuniyet yarattı. Albayrak&[#]8217;ın da başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirten sağlık camiası Öner Güner&[#]8217;in yeni dönemde yeni projeler ortaya koyarak hastane projesini hızlandıracağı görüşünde.


Sendikalar da Öner Güner&[#]8217;in yeniden bu göreve atanmasına sıcak bakanlar arasında.

Editör: Pusula Gazetesi