Çaycuma&[#]8217;da İlköğretim Haftası kutlama programı Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen tarafından çelenk konularak başladı. Törene, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Başsavcı İmren Yılmaz, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Özoğur, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.


Kutlama programı İsmail Hakkı Tonguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu&[#]8217;ndaki törenle devam etti. Okul öğrencilerinin şiirlerinin ardından konuşma yapan Kaymakam Hasan Yaman, eğitime katkı veren hayırseverlere teşekkür ederken ilkokula yeni başlayan öğrenci ve velilerin heyecanını paylaştı. Yaman; &[#]8220;Toplumun tüm kesimlerinin eğitim alanına ilgi ve alaka göstermeleri esastır. Çocuklarımız okul öncesi eğitim ile birlikte yaklaşık 13 yıl bu sistemin içinde kalmaktadırlar. Bu sistem içinde planlarımızı ne kadar iyi yaparsak, ne kadar fedakarlık gösterirsek o kadar toplumsal artımız olur. Eğitim alanındaki ihtiyaçlar o kadar değişken ki, sadece kamu kaynaklarının bunları karşılaması mümkün değildir. Teknolojik gelişmeyle birlikte akıllı sınıflar, bilgi ve teknoloji sınıfları, eğitsel laboratuarlar gündemimize girmiştir. Bu ihtiyaçların sadece kamu kaynaklarıyla karşılanması mümkün olmamaktadır.


Bu esnada devreye yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler girmektedir. Ayrıca okullarımızın çevre düzenlemesine katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum&[#]8221;diye konuştu.


Okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterilerinin ardından program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi