Zonguldak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yesari Sezgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir&[#]8217;i ziyarette bulundular. Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sahil yolu çalışmaları sırasında daha önceden bir çalışma olduğunu ve o çalışma sırasında tepeler ve kayaların hasar gördüğünden dolayı şu anda bir tane dinamit bile atılmaya tahammülü olmadığını belirterek, &[#]8220;Onun için daha profesyonel bir şekilde davranılması lazım. Zaten ödeneği yerinde. Dolgu planları da onaylandı ve hepsi bakanlıkta. Burası tek şeridiydi. Duble yol için yeniden proje tadilatı yapılmıştı. Hoş oldu, güzel oldu inşallah. Rekreasyon projesi var. Valimiz Erdal Ata tren yolu ile birlikte sahilin rekreasyonunun da düzgün şekilde olsun diye söylemişti. Tabii bunların hepsi planlarla olacak şeyler. Orada hem yürüyüş parkuru olacak, Valimiz artık Gaziantep&[#]8217;e gidiyor kendisine şimdiden başarılar diliyor. Gelecek olan yeni valimizin de projelere devam edeceğine inanıyorum&[#]8221; dedi.
Kent Konseyi&[#]8217;nin Mithatpaşa Tüneli projesinde büyük bir görev aldığını kaydeden Özdemir, &[#]8220;Yani Mithatpaşa&[#]8217;dan başlayan Filyos&[#]8217;a kadar devam eden 35 kilometrelik sahil bandının bu sonuçta Kilimli&[#]8217;nin parça olarak parça ihalesinin yapılması demek zaten diğerlerinin peşinden gelmesi demektir. Burada hep beraber yine uğraşacağız yani. Sonuçta bu proje nasılsa yapıldı süresini bekleyelim diye yaparsak yanılgıya düşeriz. Bunu nasıl takip edersek aradan kopartılabileceğinin en iyi ispati biziz burada Kilimli olarak. Çünkü 500 gün zaten sürecekti. Mithatpaşa&[#]8217;dan başlayıp Filyos&[#]8217;a kadar sırf projeyi beklesek sırf 500 gün zaman geçer. Artı ondan sonra Filyos&[#]8217;tan başlasa Kilimli&[#]8217;ye gelmesi yaklaşık 3- 5 sene alacaktı. Demek ki takip ederek bunlar olabiliyor ve ondan sonrasını da yapacağız yani. Zaten yolun yapım süresi fazla uzun değil. Uzunkum&[#]8217;dan Kilimli tersane&[#]8217;nin olduğu yere kadar profesyonelce çalışmalar yapılacak&[#]8221; diye konuştu. Kilimli sahil yolunun bir kilometresinin yaklaşık 10 milyon liraya mal olduğunu belirten Özdemir şöyle konuştu:
&[#]8220;Çok yüklü ve çok masraflı. Dediğim gibi profesyonel yapılmadığı için. kayalar yıkılmaz yerine bir tünelle tık tık geçilseydi şu anda 17-18 milyona mal olacak bir yoldan bahsediyoruz. Şu anda ise 12 milyon liralık ek maliyet çıktı. Çünkü kenarlarının kesilmesi, açılması epey işleri var. Şimdi bu yoldan sonraki gelen Çatalağzı&[#]8217;na tünelle geçilecek. Diğer kısmada 2.5-3 kilometrelik bir kısım var. Orası yıllardan beri zaten TTK&[#]8217;nın şistleri bir dağ oluşturmuş. O şistin kaldırılmasına izin verilmiyor çünkü onlar kaldıracaklar. Çünkü çok değerliymiş. Aynı Kozlu yolunda olduğu gibi burası da taşınacak. Zaten şu anda oraya yeni katı atıklar atılmıyor. Kanalizasyon problemini biz zaten çözüyoruz. Eylül ayında iller bankasının ihalesi var. Eylül ayında yapılacak 20 ile 30 arasında. İhalesi yapıldıktan sonra bunun yüzde 50&[#]8217;si hibe alacağız, yüzde 50&[#]8217;sini ise 15 yıllık kredilendirme şeklinde ödüyoruz ve böylelikle 66 kilometrelik Kilimli&[#]8217;nin tüm alt yapı problemi çözülmüş olacak kanalizasyon olarak. Su şebekesini katmıyorum. O da zaman içerisinde olacak. Artık bir hibelendirme şekline gideceğiz yani.&[#]8221;
Kilimli sahil yolu projesinden sonra Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin de yapılması gerektiğini belirten Sezgin, &[#]8220;Çok daha anlamlı olacaktır. Bugün hepimizin kullandığı Zonguldak&[#]8217;ın trafiği malum biliyorsunuz. Kilimli sahil projesi Zonguldak trafiğini i büyük ölçüde rahatlatacak ve ardından Mithatpaşa tüneli projesi de tamamlandıktan sonra çok daha anlamlı olacak. İnşallah o günleri göreceğiz. Mithatpaşa tüneli fikrini müsteşara getirdiğimizde ise bu Mithatpaşa tüneli kısmını özellikle önemli olduğunu ve onun projenin bütününden ayrı olarak buradan başlaması gerektiğini bizde anlatmaya çalışmıştık. Tabii bu şekilde kilimli sahil yolunun da ayrı bir şekilde önceden ihale edilmesi daha faydalı oldu ve bir ivme kazandırdı&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi