Zonguldakspor´un seçmelere aldığı oyuncular arasında yer alan Ersan Kuşakçı, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyepor´un seçmelerine katıldı.


Almanya Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş´la beraber İstanbul´daki seçmelere katılan Ersan performansıyla göz doldurdu. Bundesliga Ligi Westfahle Herne, Sc Paderborn ve VFL Bochum takımlarında top koşturan 18 yaşındaki forvet oyuncusu, U17 Milli hazırlık kampında yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Yardımcı Antrenörü Zafer Turan, Almanya Zonguldakspor Kulübü tarafından gönderilen Ersan Kuşakçı ile yakından ilgilendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyepor Kulübü yetkilileri genç oyuncuyu beğendiklerini ancak Almanya´da gurbetçileri izleme komitelerinin yer aldığı onay verdikten sonra profesyonel sözleşmeye imza atacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Yardımcı Antrenörler Zafer Turan ve Arif Erdem´in takip ettiği seçmelerde, genç oyuncu çift kale maçta sergilediği oyunun yanı sıra attığı gollerle dikkat çektiği öğrenildi. Kuşakçı, "Yaşım daha çok genç kariyer basamaklarını tek tek çıkarak hedeflerime ulaşmak istiyorum.


Türkiye´de beni hedeflerime getirecek olan teklifi kabul edeceğim. Türkiye´ye yeteneklerimi sergilemek için geldim. Almanya´da 4 yaşımdan beri futbol eğitimi alıyorum. Futbolla yatıp futbolla kalkıyorum. Arkadaşlarım arasında Real Madrid´in yıldız oyuncusu Ronaldo´ya benzetiliyorum. Bundan çok mutlu oluyorum onun gibi yıldız olmak için çok çalışıyorum. Real Madrid´e giden Türk oyuncular Hamit Altıntop ve Mesut Özil´de Almanya´dan yetişen oyuncular. Bizim gurbetçi oyuncuların örnek aldığı isimler. Onların yakaladığı bu başarı bizi de hırslandırıyor. " dedi.


Editör: Pusula Gazetesi