Belediye Nikâh Salonu&[#]8217;nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, &[#]8220;Biz Zonguldak Belediyesi olarak bazı ilkleri yapmak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Bunların arasında AB Belediyeleriyle Kardeş Şehir Belediyesi olmak var. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını başlattılar. Kardeş şehir denildiğinde ülke dışına çıkıldığında hep akıllara gezme ve ziyaret etme anlamına geliyordu. Ama öyle değil. Biz oradaki belediyelerle projelerimizi eşleştirip çalışmalarımız hakkında birbirimizden bilgi alıyoruz&[#]8221; dedi.


Kardeş şehirler projesi kapsamında Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz temsil ederken, AB Proje Sorumlusu olarak Necati Aktaş görev aldı.


Projenin kapsamı ve genel hedefleri hakkında, Başkan Akdemir&[#]8217;e ve belediye meclis üyelerine bilgi veren Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, &[#]8220;Proje; yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesini, kent konseylerinin güçlendirilmesini, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesini, yurt içi ve yurt dışı belediye birliklerinin geliştirilmesini ve bunların mali teşvik boyutlarını kapsıyor&[#]8221; dedi.


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin AB&[#]8217;den İtalya&[#]8217;nın Brindisi ve Monfacone Belediyeleri ile eşleştiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Cangöz, &[#]8220;15 Haziran tarihinde başlayan İtalya gezimizde, ilk olarak Monfacone Belediyesini ziyaret ettik. Belediye projelerinin tanıtımı ve proje yönetimi hakkında bilgi aldık. Belediyeler arası kapasite geliştirme konularında bir dizi toplantı yaptıktan sonra, ticaret odasında mahalli işadamları ile iş toplantısı gerçekleştirdik. Brindisi Belediye Başkanını ve İtfaiye Başkanlığı&[#]8217;nı ziyaret ederek, dünya gemi sektöründe ilk sıralarda yer alan Brindisi limanını ve tersanelerini gezdik&[#]8221; şeklinde konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi