Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, halk toplantısı yaparak, vatandaşların sorularını cevaplandırdı.


MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Ramak Cafe´de vatandaşlarla bir araya gelerek soruları cevaplandırdı. Ülke gündemi ve Zonguldak ile ilgili bir çok soruya cevap veren Yılmaz, Zonguldak´ta bir algı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.


Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, &[#]8220;Ülkemizin 3-4´lük büyümenin temeli ithalata dayalı bir büyüme olmasından dolayı, üretmeden dışarıdan getirdiğimiz emtialarla büyüme yoluna gidilmiş. Eğer ithalata dayalı büyüme değil de, üretime dayalı büyümeyi tesis edecek yapılandırmayı yaparsan, bu cari açık kendiliğinden aşağı iner. 10 sene önce bile cari açık 9.5 milyar dolardı, şimdi 55 milyar dolar. Yani temeli üretime dayalı ekonomiden geçer&[#]8221; dedi.
Kerkük ve Karabağ ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Yılmaz, &[#]8220;Bugün Türkiye kendi derdine düşer duruma gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti´nin Başbakanı Irak´a gidiyor, Erbil´de PKK peşmergesiyle konuşuyor. Ne Kerkük´e ne Musul´a gidiyor. Ardından bir hafta sonra ABD´nin Savunma Bakanı aynı bölgeye gidiyor Erbil´i ziyaret edip dönüyor. Türkiye´nin üzerinde hesapların olduğu bir dönemde evvela kendi içimizi toparlayıp ne Kerkük´ümüzden ne de Karabağ´ımızdan soyumuzla bağlantılı olan hiçbir yerden vazgeçme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ama önce kendi evimizin önünü temizlemeliyiz&[#]8221; diye konuştu.

İktidarın yeni anayasa yapmayı düşünmesiyle ilgili olarak da açıklama yapan Yılmaz, &[#]8220;Amerika Birleşik Devletleri´ndeki (ABD) eyalet sistemi nasıl diye araştırma yaparak başladılar. Türkiye üzerinde bazı insanların içeriden satın aldıkları kişiler olacak ve bunlar çeşitli şekillerde bunlara empozelerde bulunacaklar. Egemen Bağış´ın kontrolünde bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, ´Türkiye cumhuriyeti Anayasası´nın Türklüğe ve Türk milletine atıfta bulunuyor, bunun ortadan kaldırılması lazım´ diye resmen açıklama yaptılar. Yeni anayasanın kimler tarafından ortaya çıkarılacağını ortaya çıkarmış oldular. Destek verenlere de iyi bakmak lazım. Genel başkanın ´12 kötü adam´ diye nitelendirdikleri kişilere karşı bizde 12 tane 3-5 tane iyi adamla karşısına dikileceğiz&[#]8221; dedi.


Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını kaydeden Yılmaz, &[#]8220;Bu 780 bin kilometrelik alanda bir eksiklik var onlara göre. Çünkü bu ülkede başka ülkelerinde ortaya çıkması gerekiyor. Bu eksikliği tamamlamak için önce anayasanın Nasrettin Hoca´nın leyleğin ayağını ve gagasını kesip ´Şimdi kuşa benzedin´ dediği gibi bu anayasanın bu toplumun o noktaya getirilmesi gerekiyor. Onun için böyle bir yolun içine giriliyor&[#]8221; diye konuştu.


&[#]8220;ZONGULDAK´TA BİR ALGI DEĞİŞİKLİĞİ LAZIM&[#]8221;
Yıllardan beri Zonguldak´ın kısır bir döngü içinde yaşadığını kaydeden Yılmaz şöyle konuştu:
&[#]8220;Zonguldak´ta bir algı değişikliğini oluşturmak mecburiyetindeyiz. İnsanların Zonguldak´la ilgili global bir düşüncenin içine girmesi lazım. Yıllardan beri Zonguldak kısır bir döngünün içinde yaşamış ve o döngünün içine neyi doldura bilmişlerse o doldurduklarıyla insanlar kandırılarak geçilmiş. Zonguldak´ta bir değişime gitmek mecburiyetindeyiz. O değişimi ben Zonguldaklıya ben bir şekilde göstereceğim. Zonguldak´ta işsizlik var mı? Var. Zonguldak´ta sanayi yok. Yol var mı? Yok. Zonguldak´ta hiçbir şey yok. 12 Haziran´da ilk olarak Zonguldak ilk doğru kararı verecek. O doğru kararı verdikten sonra Zonguldak sıradan işi olmadıktan sonra gelinmeyen bir şehir olmaktan çıkarılması lazım. Zonguldak´ı ´geçiyordum uğradım´ şehri haline getirmek lazım. Buda Karadeniz sahil yolunun Zonguldak´tan geçmesiyle olur. Karadeniz sahil yolunu Zonguldak´tan geçirirseniz düzce üzerinden bağlantısını kurduğunuz zaman Zonguldak´ta çok şeyin değiştiğini herkes görür. İş adamı neden gelir buraya? Orada gelir getirebileceğini gördüğü zaman gelir. Ekonomik anlamda girdi maliyetlerinin yüksek olduğu bir ortamda başka yerde 1 liraya üreteceği şeyi burada 150 kuruşa üretirse adam buraya gelmez. Bunların yolu açılacak.&[#]8221;


Şimdiye kadar hiçbir siyasetçinin cesaret edemediği bir şeyi yapacağını kaydeden Yılmaz, &[#]8220;Şimdiye kadar hiçbir siyasetçinin yapmadığı ve yapmadığı cesaret edemediği bir şeyi yapacağım. Esnaf odalarının başkanlarıyla bir araya geleceğim. Bunu hiçbir milletvekili adayı da yapamaz ´biri ters bir şey sorarda köşeye sıkışırım´ diye. Ben onlarla buluşacağım, ne istiyorsunuz, bu bölgede neler yapılır, problemler nelerdir diye karşılıklı konuşacağız. Bir algı değişikliğini, bir zihniyet değişikliğini test etmek zorundayız. ´Benim olum bina okur döner döner yine okur´ havasından çıkacağız, ´benim oğlum bina okumaz, benim oğlum binayı okur ondan sonra buraya binayı yapar, üzerine de çatısını koyar, içinde huzur ve mutluluk arar´ diyeceğiz&[#]8221; dedi.


Zonguldakspor ile ilgili sorulan soruya Yılmaz şöyle cevap verdi:
&[#]8220;Bir şehrin takımı hangi ligdeyse o şehir o ligdedir. Onu bugüne kadar bu hale getirenlere soracağız ve sondan sonra biz işe başladıktan sonra neler oluyormuş göstereceğiz. En azından bir mesafe bir yol alınır. Ben Zonguldakspor ile ilgili bu bölgedeki sportif faaliyetlerle ilgili herkese şunu tavsiye ederim diyeceğim ama bunu son programda açıklayacağım
Editör: Pusula Gazetesi