Salih Demir, aynı davranışların devam etmesi halinde bankalar ile bugüne kadar yapılmış tüm kredi protokollerini iptal edebileceğini ve disiplin cezası verileceğini açıkladı. Demir, ayrıca üyelere çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Üyelerimizden isteğimiz son günlerde hızla artan etik dışı hareketleri odaya yazılı olarak bildirmeleridir. Post cihazından yapılan satışların, günü gelmemiş ticari kredilere mahsup edildiği yönünde şikayetler maalesef artmıştır. Bir banka şubesinden kaynaklanan bu şikayetlerin son bulmasını arzuluyoruz. Günü gelmemiş kredinin post cihazındaki satışlardan alınması ve günü gelmeden tahsisi ahlaki değil. Bu yönde davranışlarda ısrar edilmesi Türkiye´nin en eski ve güçlü bir bankanın Zonguldak Şubesi´nde uygulanmış olması da ayrıca üzüntü vericidir. İnanıyoruz ki, bu uygulama öncelikle kendi genel merkezi tarafından kınanacaktır." Bu vesile ile tüm üyelere seslenen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Post cihazı sözleşmelerinde bazı hususları kendi el yazınızla yazınız. Aynı şekilde ticari kredi kefillik sözleşmesinde de hangi krediye ve ne miktarda kefil olduğunuzu sözleşmenin altına kendi el yazınızla yazınız. Böylece kefaletin, kefil olduğunuz arkadaşınızın başka kredilerine kapsamasını önleyiniz. Tüm sözleşmelerde aynı tutumu sergileyiniz."
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, ekonomik krizi fırsat bilerek verdiği kredileri geri çağırarak ekonomik rant peşinde olabilecek bankaların ilgili şube yöneticilerinin Sanayi Bakanlığı başta olmak üzere BDDK, TOBB´a bildirileceğini, bunun gerçekleşmesi için benzer uygulamaya maruz kalan tüccar ve sanayicinin odaya yazılı olarak başvuruda bulunmasını istedi.
Demir, kredi başvurusunda bulunacak tüm işadamlarının öncelikle yazılı dilekçe ile bankaya başvurması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Elini taşın altına koymaktan çekinen banka yöneticileri başvuruda bulunan yüzlerce başvuruya ´genel müdürlük onaylamadı´ türünden yalanlarla kayıt altına almaktan çekinmektedir. Bu nedenle tüm başvurularınızı dilekçe ile yapın."
Editör: Pusula Gazetesi