Zonguldak&[#]8217;ın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Tünel&[#]8217;den başladı


Akdemir hedeflerini anlattı



Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir dün ilk kez çıktığı arazide hedeflerini ve yol haritasını Pusula&[#]8217;ya anlattı. Akdemir, mali disiplin konusunda çalışma yapacaklarını ve hizmetleri geciktirmeden yapmak hedefinde olduğunu söyledi. Akdemir mahallelerin sorunlarına da hızlı bir şekilde el atmak istediklerini belirtti.



Belediye Başkanı Muharrem Akdemir göreve gelmesinin ardından dün ilk mahalle gezisini yaparak vatandaşlarla görüştü, şikayetleri yerinde dinledi. Kentin Ankara yönündeki girişi kabul edilen Gökgöl Tüneli&[#]8217;nden itibaren inceleme gezilerine başlayan Akdemir, Asma Mahallesi&[#]8217;nde vatandaşlarla görüştü. Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yüksel Sevimli&[#]8217;nin de eşlik ettiği inceleme gezisinde vatandaşlarla görüşen Başkan Akdemir. Özellikle yol boyundaki esnaf ve işyerlerinden temizlik ve görsellik konusunda hassas olmalarını istedi. Muharrem Akdemir&[#]8217;in Belediye Başkanı olduğundan habersiz olan vatandaşlar ise başta epey şaşırdılar. Bazı vatandaşlar ise Akdemir&[#]8217;i Milletvekili aday adayı zannetti.


Kendisini tanıtan Akdemir esnaflarla sohbetinde Asma&[#]8217;nın Zonguldak&[#]8217;ın girişi olduğunu belirterek temizlik konusunda destek olmalarını, kendilerinin de ellerinden geleni yaparak kötü görüntüleri sona erdirmek istediklerini söyledi.



KENTİN GİRİŞİ ÇOK KÖTÜ


Zonguldak&[#]8217;a gelenlerin özellikle Asma tarafından karşılaştıkları manzara karşısında çok şaşırdıklarını belirten Akdemir; &[#]8220;Mahalle gezilerimize Gökgöl Tüneli&[#]8217;nden başladık. Tünel&[#]8217;den itibaren yol boyunda incelemelerde bulunarak Asma&[#]8217;da vatandaşlarımızla görüştük, onları dinledik, tanıştık ve neler yapmak istediklerimizi, neler beklediklerimizi anlatmaya çalıştık. Maalesef kentimizin girişi kötü. Bu coğrafi özelikler içinde biz neler yapabiliriz ona bakıyoruz. Vatandaşlarımızdan, esnafımızdan kapılarının önlerini temiz tutmalarını, düzenli tutmalarını istedik. Bunun yanında işyerlerine gerekirse çöp poşeti bırakabileceğimizi söyledik. Rastgele atılan çöp ve benzeri şeylerin artık atılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımız bize bu konuda yardımcı olursa bizde üzerimize düşenleri daha kolay yapabiliriz. Bu kadar güzel bir coğrafya içinde sokaklarımızın, yollarımızın bu kadar kirli olmasını kimseye izah edemeyiz. Bunun yanında işyerlerinde, özellikle gıda üretimi ve tüketimi yapılan işyerlerini tek tek gezerek daha özenli ve hassas olmalarını isteyeceğiz. Halkımızın sağlığı bizim için önemli. Bunları yaparken vatandaşlarımızdan, esnafımızdan yardım istiyoruz. Vatandaşlarımız isterse bunları çözebiliriz&[#]8221; dedi. Akdemir kaldırım işgalleri konusunda da özenli olunmasını istedi.



ESNAF OLUMLU KARŞILADI


Başkan Muharrem Akdemir&[#]8217;in uyarı ve hassasiyetine bazı esnaftan destek gelirken bazıları ise temkinli karşıladı. Düzenli olan esnafa teşekkür eden Akdemir ilk teşekkürleri de market işleten iki kadından aldı.


Kadın işletmeciler Başkan Akdemir&[#]8217;in talepleri karşısında olumlu yaklaşarak; &[#]8220;Bu konu için buraya gelmeniz bizi çok sevindirdi. Biz üzerimize düşeni yaparız. Bizde istiyoruz buralar temiz düzenli olsun ancak çok pis. Her taraf çöp dolu. İnsanlar çöplerini dereye atıyor. Yollara atıyorlar. Taş, toprak, kömür taşıyan kamyonlar yollarımızı mahfediyor. Yollarımız kirli olduğu için toz toprak içinde kalıyoruz. Biz de bunu istiyoruz&[#]8221; diyerek ilgisinden dolayı Akdemir&[#]8217;e teşekkür ettiler.


Akdemir ise derenin temizleneceğini ve bu çevre bilincini birlikte oluşturacaklarını belirterek; &[#]8220;Herkes kapısının önünü temiz, dükkanını düzenli tutarsa bir gerisini zaten yaparız&[#]8221; dedi.



AKDEMİR HEDEFLERİNİ AÇIKLADI


Gezi sonrası Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Muharrem Akdemir üç yıllık görev süresini en iyi şekilde değerlendirmek istediğini belirterek, kentin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya özen göstereceğini belirtti. Zonguldak&[#]8217;ın yerel hizmetler açısından önemli sorunları bulunduğunu belirten Akdemir; &[#]8220;Önümüzde yapmamız gereken önemli işler var. Bunların başında mali disiplin geliyor. Tüm ekip arkadaşlarımızla zamanımızı en iyi şekilde değerlendirerek belediye olarak hizmet verimini nasıl arttırabiliriz ona bakacağız. Bugün olduğu gibi çevre sorunlarımız çok fazla. Bize yakışmayan bir kent girişine sahibiz. Temizlik konusunda özel bir çalışma yürüteceğiz. Buna işyerlerimizin gıda tüketim ve üretim alanları da dahil. Yani hepimiz birbirimizi kırmadan üzerimize düşeni yapmalıyız.


Bunun yanında devam eden Lavuar Projesi&[#]8217;nin hayata geçmesi önceliklerimiz arasında. Mahallelerde ciddi sorunlarımız var. Yol, kanalizasyon ve altyapı gibi. Bunları öncelik sırasına göre yapmak istiyoruz. Hiç beklemeden asfalt ihalesini yapıp çalışmalara başlamak istiyoruz. Planlı, istikrarlı ve disiplinli bir çalışma ortaya koyabilirsek sorunları en aza indirebiliriz. Muhtarlarımızla sık sık biraya gelerek işbirliği içinde çalışacağız. İyi hizmetin vatandaşla işbirliğinden geçtiğine inanıyorum. Daha güzel bir Zonguldak için destek bekliyoruz.&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi