Bartın Aktif İşadamları Derneği&8217;nin (BAKİAD), Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) ortak organizasyonuyla düzenlenen Kuzey Irak Pazar Araştırma Gezisi bugün başlıyor. BAKİAD heyeti gezi öncesi dernekte bir araya gelerek son değerlendirmeleri yaptı. 23-27 Şubat 2011 tarihleri arsında Irak´ın Erbil, Kerkük ve Süleymaniye şehirlerine gezi düzenlediklerini açıklayan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, gezi kapsamında; gıda, inşaat yapı, inşaat taahhüt, orman ürünleri, kağıt, makine, ev tekstili, imalat, toptan ve perakende ticareti gibi sektörlerde iş görüşmeleri ve pazar araştırması planlandığını söyledi.


Program yoğun


Gezi programı içerisinde Kuzey ırak ile ilgili genel içerikli brifing, Erbil&8217;de Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşesiyle görüşme, Erbilli işadamlarıyla toplantı, Kerkük Ticaret Odası Ziyareti, Süleymaniye&8217;de yerli ve Türk işadamlarıyla görüşme, Süleymaniye TSO ziyareti gerçekleştirileceğini ifade eden Dikyurt, &8220;Yatırım olarak çok ciddi ve potansiyel bir pazar olan Kuzey Irak&8217;a yatırım yapmak için üyelerimizle pazar araştırmaları yapacağız. Karabük Safranbolu İşadamları Derneği KASİAD ile birlikte organize ettiğimiz geziye yaklaşık 20 kişi katılıyor&8221; dedi.


6 işadamı katılıyor

Kuzey Irak Pazar Araştırma gezisine BAKİAD bünyesinden 6 işadamı katılıyor. Geziye BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt beraberinde Mehmet Çelikkaya, Aynur Yıldırım, Gürkan Akdağ, Kemal Özay ve Hasan Ergül katılıyor. KASİAD ve BAKİAD organizasyonuyla düzenlenen Kuzey Irak Pazar Araştırma Gezisine katılan 20 kişi 23 Şubat Çarşamba günü (bugün) Atlas Jet&8217;in saat 11.00 uçağı ile İstanbul&8217;dan Erbil&8217;e hareket edecek, gezi, pazar araştırması ve ikili iş görüşmeleri yapacak olan heyet 27 Şubat Pazar günü ise yurda dönecek.
Editör: Pusula Gazetesi