19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü belirterek, herkesin 2011 yılında yapılacak genel seçimlere kilitlendiğini söyledi.


Uzun açıklamasında şunlara yer verdi: &[#]8220;Milletvekilliği adaylığı konusunda, siyasette aktif görevler almamız için yoğun isteklerle karşılaştık. Genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığını düşünüyorum. 2011 seçimlerinin şekillenmesinde Demokrat Parti´nin aralık-ocak ayında yapacağı büyük kongrenin önemli rol oynayacağına inanıyorum. Genel başkan değişecek ve Türkiye´yi kucaklayan bir Genel İdare Kurulu oluşması önem taşıyor. Kongrede, Tansu Çiller´in genel başkanı olmasını istiyoruz. Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve il başkanların bu konuda çalışmaları var. Çiller, genel başkan olursa netice alınabileceğini ve tabanın daha iyi toparlanacağına inanıyoruz. Parti programında da kendi taleplerine uygun unsurlar bulan sivil toplum kuruluşlarının desteği alınacaktır.´´



&[#]8216;İttifaklara karşıyım&[#]8217;
Uzun, seçim barajında yüzde 10 oranının fazla olduğunu, bunun yüzde 7´ye düşürülmesinin TBMM´de daha fazla temsil hakkı tanıyacağına inandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
´´Seçimlere çok fazla partinin girmesini faydalı görmüyorum. Birbirine yakın siyasi görüşteki partilerin tabanları bölünüyor. Ancak ittifaklara da karşıyım. Her siyasi partinin ittifak son planı olmalıdır. Partiler kendi güçleriyle parlamentoya girmeli. Demokrat Parti de tek başına iktidar olmayı ya da hükümetin en büyük ortaklığı olmayı düşünmelidir.´´


&[#]8216;Başımız dik dolaşıyoruz&[#]8217;
Her düşüncedeki siyasi partiden zaman zaman milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylığı için teklifler aldığını anlatan Uzun, ´´İnsanlar bizi bir yerlerde görmek istiyorlar. Ancak, partimizin kongresinden sonra ortaya çıkacak sonucu görmek lazım. Zonguldak´ta siyaset yapmayı istiyorum. Geçmişte milletvekilliği görevinde bulunduk, hizmetlerimiz başka görevlerde de sürdü. Kentte başımız dik dolaşıyoruz. Pişman olacağımız hiçbir şey yapmadık´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi