Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında Global Kadın ve Erkek Girişimcilik konferansı düzenleniyor. 5&[#]8211;12 Kasım Global Girişimcilik Haftası nedeniyle 11 Kasım Perşembe günü Saat 14.00&[#]8217;de Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda düzenlenecek olan konferansta Koton Mağazalarının Kurucusu Gülden Yılmaz ile ekonomik krizlerde göstermiş olduğu başarı ve izlediği ekonomik politika ile pek çok ödül alan erkek girişimci Sinan Ergin konuşmacı olarak katılacak.
Tüm Zonguldaklıları konferansa davet eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay &[#]8220;Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası himayelerinde gerçekleşecek Konferansımızda iki farklı ve başarılı konuşmacımız tüm konuklarımıza global girişimcilik konularında yaşamın her alanında kullanabilecekleri bilgi ve anekdotları paylaşacak &[#]8220;dedi. Abay sadece yatırım alanında değil tüm yaşamın her alanında girişimcilik faktörünün yaşam kalitesinin yükselmesinde büyük pay sahibi olduğunu kaydetti. Abay, &[#]8220;Girişimciliğin kazanımlarının yarattığı katma değer, yaşam standartlarına getirdiği farklı boyut,markaların oluşmasına sağladığı katkıyı daha iyi vurgulayabilmek bu hedeflere odaklanmış girişimciler ile daha iyi bir empati kurabilmek amacı ile bu konuda haklı bir vizyona sahip iki değerli konuğumuzu konferansımıza davet ettik. Kendileri bizleri kırmayarak konferansımıza katılacaklar. Sanırım uzun yılardır Zonguldak&[#]8217;ta düzenlenen en anlamlı konferanslardan birisi olacak&[#]8221; dedi
GÜLDEN YILMAZ KİMDİR?
Adapazarı doğumlu olan Gülden Yılmaz(44), ilköğretim ve lise eğitimini eğitiminin ardından 1987 yılında Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı&[#]8217;ndan mezun oldu. Bir süre İstanbul Özel Dost Lisesi&[#]8217;nde Eğitim Uzmanlığı görevinde bulunan Yılmaz, 1988 yılında 25 metrekarelik bir dükkanda 5 bin lira sermayeyle girişimciliğe soyunan Yılmaz, bu işin geleceğine inanarak, 3 ay sonrasında görevinden istifa etti ve kendi yolunu çizdi.
&[#]8220;Girişimciler dünyayı değiştirebilir&[#]8221; öngörüsüyle başarı kovalayan Gülden Yılmaz&[#]8217;ın kurucusu olduğu Koton Mağazacılık ve Tekstil A.Ş. 25 metrekarelik yerden, bugün 26 ülkede 260 mağazaya ulaşan bir dünya markası haline geldi.
SİNAN ERGİN KİMDİR?
Profesyonel kariyerine 1990 yılında Xerox&[#]8217;ta başlayan Ergin, özellikle 2001yılındaki ekonomik krizde göstermiş olduğu liderlik ve yönetim metodu, geliştirdiği satış ve pazarlama projeleri ile gelişen pazarlara örnek olmuş ve çeşitli başarı ödüllerine layık görülmüştür. 2006 yılında Eğitim, Organizasyon ve Danışmanlık konularında faaliyet gösteren Asemble firmasını kuran Ergin, işletme eğitiminin yanı sıra kişisel gelişim, yönetim ve liderlik üzerine uluslararası birçok eğitim programına katılmış, birçok dernek ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundu. Türkiye´nin lider kuruluşlarına verdiği danışmanlık ve eğitimler ile birlikte yüzün üzerinde konferans ve organizasyonda yönetim, liderlik, motivasyon, kişisel gelişim, satış ve pazarlama üzerine seminerler veren Sinan Ergin&[#]8217;in özellikle "Kişisel Bütünlük Olmadan, Şirket Bütünlüğü Olmaz" başlıklı vermiş olduğu eğitimler ve seminerler binlerce kişi tarafından ilgiyle ve dikkatle izlenmiştir.
Açış konuşmasını ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir&[#]8217;in yapacağı programda, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Harun Demir&[#]8217;in de konuşmaları yer alıyor.
Editör: Pusula Gazetesi