Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya, Pusula&[#]8217;nın bir süredir gündemde tuttuğu Zonguldak&[#]8217;ta Et Balık Kurumu Şubesi&[#]8217;nin açılmasıyla ilgili sorularımıza yanıt verdi.


Kaya, Bakanlık onay verirse Zonguldak&[#]8217;a bayilik verebileceklerini şube açabileceklerini söyledi. Şu anda Migros ile görüşmelerinin olduğunu ve çok kısa sürede bunun sonuçlanacağını söyleyen Kaya, vatandaşların Migros&[#]8217;larda kurulan Et Balık Kurumu bölümlerinden faydalanabileceğini ifade etti.


Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya, konuyla ilgili Pusula&[#]8217;ya şu bilgileri verdi:


&[#]8220;Biz açmak istiyoruz fakat Bakanlık mağazacılık olayına sıcak bakmıyor. Kasapları karşımıza alırız düşüncesi var. O nedenle Bakanlık grosmarketler vasıtasıyla pazarlamanın yürütülmesini söyledi. Bizimde şuanda o yönde bir çalışmamız var. Sincan&[#]8217;a da ciddi manada yatırım yaptık. Şuanda da Migros&[#]8217;larla bir görüşmemiz var. Eğer Zonguldak&[#]8217;ta da varsa o çerçevede olacaktır. Biz etleri paket yapıyoruz ve 8-10 gün raf ömrü var. Sucuktan pastırmasına kadar her şey olacak. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde de sonuçlanacaktır. Ambalajlarımızda Almanya&[#]8217;da yapılıyor ve kısa zamanda piyasaya girmiş olacağız.


Bayilik konusunda da çok fazla talep var. İstanbul&[#]8217;un, İzmir&[#]8217;in birçok ilin talepleri var. Bunu siyasi irade nasıl karşılar bilemiyorum. Siyasi irade açın derlerse biz açarız.


Şunu da söylemek gerekir. Bizim Türkiye&[#]8217;nin bütün et ihtiyacını karşılayabiliriz diye bir iddiamız yok. Bizim Türkiye çapında 8 tane et kombinamız var. Kombinaların olduğu bölgelerde de mağazalarımız var ve 10 tane mağazayla çalışıyoruz. Adana&[#]8217;da, Diyarbakır&[#]8217;da, Van&[#]8217;da, Ağrı&[#]8217;da, Erzurum&[#]8217;da, Ankara&[#]8217;da 4 yerde var.


Önemli olan fiyatların istikrarlı şekilde sürdürülebilmesi ve bununla ilgili tedbirlerin alınmasıdır. Şuanda çok miktarda et girişi var. Ama kurbandan sonra fiyatların belli bir seviyeye de düşecektir.&[#]8221;



ET BALIK KURUMU&[#]8217;NA YER GÖSTEREBİLİRİZ


Eşref Et Balık Kurumu&[#]8217;nun Zonguldak&[#]8217;ta şube açmasına karşı olmayacaklarını, aksine halkın ucuz et yemesi için bir fırsat olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi;


&[#]8220;Zamanımız çok yoğun geçiyor. Adım adım yün örüyormuş gibi kat ediyoruz. Et Balık Kurumu son zamanlarda gündeme geldi. Et Balık Kurumu buraya getirilebilir mi? O kurum burada kendisi yoktu. Araştırdım ve öğrendim. Çok eskiden soğuk hava depoları vardı. O kurumun burada hiç faaliyeti olmamış. Sadece soğuk hava deposu olmuş. Tansa soğuk hava depolarından mal alıp satmış. Bu konuyu Valimizle toplantıda görüşeceğiz. Et fiyatlarının yükselmesinin önlenilmesi ve Zonguldak&[#]8217;taki et dağıtımının düzene sokulması için toplantı yapacağız. Bu arada bir talepte de bulunduk. Belediye olarak Tarım Bakanlığı&[#]8217;na Et Balık Kurumu&[#]8217;nun şubesini açmak için talepte bulunduk. Yer bulunması konusunda yardımcı oluruz dedik. Bu talebimizi eğer cevap görürse biz mekan yaratmakta çok büyük imkan sağlayabiliriz. Arsa gösteririz, gelir yatırımını yapar. Çaba doğru bir çaba.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi