Türkiye İş Bankası&[#]8217;nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliği 2008 yılından beri yürütülen ağaçlandırma çalışmalarından biri olan &[#]8220;81 ilde 81 Orman Projesi&[#]8221; kapsamında Çaycuma Nebioğlu Beldesi&[#]8217;nde fidan dikim töreni düzenlendi.

Törene Vali Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İş Bankası yetkileri, daire müdürleri, TEMA gönüllüleri, yavru TEMA&[#]8217;cılar ve öğrenciler katıldı.


İş Bankası Çaycuma Şube Müdürü Seval Çatak yaptığı konuşmada kurum olarak önümüzdeki iki yıl boyunca orman alanlarını genişletmeyi ve 81 ilde orman alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Fidanların sağlıklı yetişmesi içinde4 bakımı üsteleniyoruz&[#]8221; diye konuştu.


Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan Çaycuma&[#]8217;da 200 dönümlük arazi üzerine fidan dikilmesinin kendileri için şans olduğunu belirterek; &[#]8220; İş Bankası tarafından müşterilerine, iş ortaklarına ve çalışanlarına gönderdiği yılbaşı ve özel günler için ayırdığı fonlarla orman alanları oluşturmayı hedeflemektedir. TEMA ve Orman Bakanlığı işbirliği tarafından gerçekleştirilen projede 2 milyonu aşkın fidan dikilip bakımı da yapılacaktır. Bu çalışmanın diğer iş adamlarını da örnek olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.


Ağaçlandırma Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker ise konuşmasında ; &[#]8220; Bu sosyal sorumluluk çerçevesinde İş Bankası ülke bazında 6,5 milyon bir yatırım yapmış olacaktır&[#]8221; dedi. TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan çocukluk günlerinin geçtiği Çaycuma&[#]8217;da olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek; &[#]8220; Bu çalışma Türkiye&[#]8217;de bütün kurum ve kuruluşlara örnek olmak zorundadır. Bu proje kapsamında 2 milyon 225 bin adet fidan dikilecektir. Katkılarından dolayı Orman Genel Müdürlüğü ile İş Bankası Genel Müdürlüğü&[#]8217;ne teşekkür ederim. Zonguldak ve Filyos bölgesinde yeşili daha fazla koruyarak sanayileşme yapılmalıdır. İki farklı termik santral yapılırsa yeşil Çaycuma gelecek kuşaklara bu şekilde kalmayacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.

Vali Erdal Ata Cumhuriyetin ilanından sonra kurulan ve milli bir banka olan İş Bankası&[#]8217;nın sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini belirterek; &[#]8220; Son yıllarda dünyanın gündeminde olan iklim değişikliği ve küresel ısınma olduğunu biliyoruz. Buradaki alana ceviz, fıstık çamı gibi meyvelerin dikilmesi ekonomik yönden ileriye dönük bir fayda sağlayacaktır. Bölgemizde bol miktarda kestane yetişiyor fakat çok fazla ceviz ağacı olamadığını görüyoruz. Burada cevizliğin gelişmesi için bu çalışma vatandaşlarımıza örnek olsun&[#]8221; şeklinde konuştu. Fidan dikiminin ardından tören sona erdi
Editör: Pusula Gazetesi