Belediye Başkanı İsmail Eşref, Diamond Center ve Havuz ile ilgili iddiaları yalanladı:



Şartnameye bağlı kalınacak



Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Davut Acar&[#]8217;ın Yap-İşlet-Devret modeliyle yaparak 12 yıldır işlettiği yerin bir bölümüyle ilgili yıkım kararının uygulandığını, iddiaların aksine burada yapılacak inşaat ve düzenlemede ilk şartnameye bağlı kalınacağını ifade etti.



&[#]8220;Bu yolla kişiye rant sağlanmış olmuyor mu?&[#]8221; şeklindeki soruya karşılık; &[#]8220;Belediyenin alacağı pay da aynı oranda artacağından öyle diyemeyiz&[#]8221; diyen Eşref; yeni imara göre ruhsat alması beklenen yerde otopark seviyesinden itibaren 7.9 metre yüksekliğinde bina yapılabileceğini söyledi.



Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref Pusula&[#]8217;nın gündeme taşıdığı haber üzerine, Davut Acar&[#]8217;ın Yap-İşlet-Devret modeliyle 12 yıldır işlettiği Daımond Center&[#]8217;in bulunduğu alanda basın mensuplarını bilgilendirdi.


Başkan Eşref bahse konu yerin bir bölümüyle ilgili mevcut yıkım kararının uygulanacağını bunun sonrasında iptal edilen inşaat ruhsatının verileceğini, yapılacak düzenlemede ise 1997 yılındaki şartnameye uyulacağını belirtti.


&[#]8220;Müneccimlik yapmayın&[#]8221; diyen Başkan Eşref bahse konu yerde bahsedildiği gibi otel yapılmayacağını belirterek burasının günü birlik tesis ve ticaret merkezi olarak aynı statüde devam edeceğini söyledi.


Vatandaşların havuzdan faydalanmasını sağlamak açısından yazın yıkımı yapmadıklarını dile getiren Eşref, şöyle dedi:


&[#]8220;Yıl 1997, bu bölgede böyle bir tesis yokken sahil bandı yokken Alaborina yeni yapılmışken burada yüzme havuzu ve spor kompleksi projesi düşündük ve bu 10 yıldır hizmet verdi. Davaların ardından güneşleme terasının kıyı çizgisinin kenarında olduğu gerekçesiyle yıkım kararı ve inşaat ruhsatı iptali çıktı. Bu karar sadece güneşleme terasının yıkılması olarak değil, inşaat ruhsatının da iptaline neden oldu. 22.2.2008 tarihinden itibaren geçen iki yıl içerisinde buranın 1.5 yılında ben varım. Vatandaşların havuzdan faydalanmasını sağlamak açısından yazın yıkımı yapmadık. Malum kıyı kenar çizgisinin geçtiği, kıyı kenar çizgisi sebebiyle iptal edilmesi gereken yüzme havuzunun güneşleme terası kısmını yıkmaya başladık.


Bu inşaatın tamamının gözden geçirilmesi için mevcut durum ortaya çıkarttığı için uygulamaya başladık. Bu uygulamanın mahkeme kararı adına tasfiye edilmesi gerekirken, eleştiriler almaya başlamadık. Burayla ilgili proje yok. Mümkün değil. Bu mevkii ile ilgili yıkım kararı uygulanmadan ruhsat verilemez. Öncelikle yıkım kararını uyguluyoruz. Daha sonra 1997 yılında yapılan sözleşme ve şartnameye göre burada yine yüzme havuzu yeniden yapılacak.


Bu bölgede yeniden insanların havuz ve sosyal tesislerinden yararlanacağı gerekecek. 1997 yılında yapılan bu sözleşmeyi aynı şekilde yaptırmak kaydıyla buranın yeniden Zonguldak adına spor kompleksi, sosyal tesisleriyle yeniden halka sunulmasını istiyoruz. Mahkeme kararlarını uygulamak ne zaman yanlış oldu, onu sorgulamak lazım. Bazı şeyleri, yapılacakmışçasına da yorumlamak da sadece fantezi bir yorum, sadece çamur atmak yerine geçer.&[#]8221;



&[#]8220;Rant demek doğru olmaz&[#]8221;



Başkan Eşref; &[#]8220;Bu yolla kişiye rant sağlanmış olmuyor mu&[#]8221; şeklindeki soruya karşılık bir rant olayının söz konusu olmadığını her şeyin 1997 yılında yapılan sözleşmeler doğrultusunda yapıldığını söyledi. Ortada henüz nasıl bir şeyin yapılacağının belli olmadan bunları söylemenin yanlış olduğunu belirten Eşref; &[#]8220;Emsal uygulaması ile çok katlı bir bina yapmak durumunda işletmeciye kazanç sağlanmış olmuyor mu?&[#]8221; sorusuna karşılık ise olası inşaat ruhsatının verilmesinin ardından burada otopark alanından itibaren 7.9 metre yüksekliğinde bina yapılabileceğini belirtti. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin mevcut yerlerden elde edilen gelirlerden yüzde 2 pay aldığını belirten Eşref bu yolla gelirin artacağı için ortada bir usulsüzlük olmayacağını anlattı.


Editör: Pusula Gazetesi