20 Eylül 2010 tarihinde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;ne atanan Dr. Rüstem Albayrak, görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışacağını söyledi. Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nün işleyişini layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını dile getiren Albayrak, Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;ne atanması ile Aile Hekimliği Uygulaması&[#]8217;nın aynı zamana geldiğini ifade eden Albayrak, herkesin yoğun bir şekilde çalışma sürecinde olduğunu vurguladı. Yeni uygulama ile oluşacak farklılıkların için komisyon kurulduğunu anlatan Albayrak, şöyle değerlendirmede bulundu:
&[#]8220;Göreve başlamam ile Aile Hekimliği Uygulaması aynı zamana denk geldi. Herkes açısından hummalı bir çalışma ortamının olduğu süreçteyiz. Bu bir sistem değişimidir. Burada her şeyden önce zihniyet değişiminin olması gerekiyor. Hem hizmeti alanlar hem de hizmeti sunanlar açısından zihniyet değişimi gerekiyor. Fiziki mekanların değişiyor olması, çalışma koşullarının değişiyor olması bana göre geri planda olan işlerdir. Bu değişimin beraberinde getirdiği bir takım farklılıklar da var. Gündemdeki konulardan bir tanesi, mevcut hizmet alımları kapsamında çalışan istihdam edilmiş kişilerin durumlarıdır. Bu sistemle birlikte oluşan farklılıkların yansıyacağı durumları komisyon kurarak değerlendireceğiz. Geniş katılımlı bir komisyon olacak. Bu komisyon herkesin gözü önünde şeffaf bir şekilde çalışmasını yapacak. Gerçek ihtiyaç tespitlerini ortaya koyduktan sonra bu tespitler doğrultusunda yeni istihdam ve yeni hizmet alımları yoluna gideceğiz. Henüz bu komisyon çalışmaya başlamadığı için, kaç kişi çalışacağı noktasına net rakam vermek mümkün değildir. Mevcutta çalışan kişilerin sorunları bizim sorunlarımızdır. Mağduriyetleri bizim mağduriyetimizdir. Aile Hekimliği Sistemi, eskisinden farklıdır. Zihniyet değişikliği olarak kastettiğim konuda burada devreye giriyor. Hizmeti sunanlar açısından sorumlulukları daha ön plana çıkaran, tabiri caizse özerk birimlerdir. Sağlık kuruluşu olmaları sebebiyle bizlerin sorumluluğunda olan kuruluşlardır. Ama çalışma sistemine baktığımız zaman da daha çok özerk birimlerdir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi