Özel Güneş Anaokulu Cumartesi günü düzenlenen törenle 10 minik öğrenciyi okul hayatına başlamak üzere mezun etti. Okul öncesi eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerin yanı sıra okul öncesi eğitimlerinin bir kısmını tamamlayan ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de devam edecek olan minik öğrenciler kendileri için düzenlenen törende birbirinden güzel şiirler ve marşlar okudular. Karnelerini ve diplomalarını alan minikler, öğretmenleri eşliğinde şarkılar söylediler. Hazırlanan yılsonu etkinlik programı Halk Eğitim Merkezi Salonu&8217;nu dolduran öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerin gösterileriyle oldukça eğlenceli ve renkli geçen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.



Onur duyuyorum



Programda ilk konuşmayı Özel Güneş Anaokulu Kurucusu Mahmut Demirok yaptı. Mahmut Demirok, &8220;Eğitimin ilk basamağı olan, çok önemli ve gerekli bildiğimiz okul öncesi eğitime hizmet vermek amacıyla, kurmuş olduğum Özel Güneş Anaokulu, üçüncü eğitim yılını başarıyla tamamlamış bulunmaktadır. Yarınlarımızın emanetçileri olan minik yavrularımızın eğitimlerini mutlu sürdürmeleri için sevgimizi, bilgimizi ve hoşgörümüzü paylaşmak ve onlarla birçok güzellikleri yaşamak için okulumuzda sağlığa zarar vermeyen malzemelerle üretilen mobilya, oyuncak ve aksesuarlarla donatılmış bir ortamda, eğitim görmeleri için hijyenik bir okula sahip olarak kurduğum güneş anaokulunu sizlerle birlikte paylaşmaktan ve yaşatmaktan onur duymaktayım&8221; dedi.


Başaracaklarına inanıyorum



Mahmut Demirok, &8220;Çocuklarımız; Atatürkçü, çağdaş, yenilikçi, çalışkan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ülkesinin ilerlemesine ve gelişmesine yön verme bilincine sahip, araştırmacı, sorgulayıcılığı ve yaratıcılığı gelişmiş, üzerinde yaşadığımız dünyaya, çevresine ve doğaya karşı duyarlı, akademik ve sosyal yönden toplumun değerli bireyleri olarak hazırlanmaktadırlar. Bu çalışmaları başarıyla sürdüren okul müdürümüz 33 yıllık eğitimci eşim Beyhan Demirok&8217;a ve öğretmen kadrosu ile okul personeline teşekkür ederim. Güneş Anaokulumuzun üçüncü yılında mezun olan öğrencilerimizin, ilerideki okullarda da büyük başarılar kazanacaklarına, Bartın&8217;ımıza memleketimize hayırlı evlatlar olarak yetişeceklerine inanıyorum&8221; diye konuştu.


En doğrusu için çabaladık



Okulun Kurucusu Mahmut Demirok&8217;un ardından konuşan Okul Müdürü Beyhan Demirok, çocuklara seslendi. Okul Müdürü Demirok, &8220;Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Çünkü her biriniz bizim için özelsiniz, benzersizsiniz. Aile dışına attığınız ilk minik ürkek adımlarınızda sizleri sevgiyle kucakladık, koruyup büyüttük. Bağrımıza bastık. Sizlere Atatürk ilkeleri ışığında eğitim verdik. Her şeyin en iyisini, en güzelini, en doğrusunu almanız için çabaladık. Sanki bir dantel gibi en ince ayrıntılara özen göstererek işledik. Bir eğitim kurumu olarak artık sizleri güvenle geleceğe emanet edeceğimiz gün geldi, çattı&8221; şeklinde konuştu.


Hayatta cesur görmek istiyoruz



Beyhan Demirok, &8220;Ayrılık inanılmaz zor ama geleceğimizin sizler gibi bilinçli ve doğru yetişmiş sağlam temeller üzerinde yükseleceğini bilmek gurur verici. Bu gururda ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve okul personelimizin payı büyük. İnsan yaşamındaki öylesine önemli dönemde sizi, bizlere güvenerek emanet etmeleri ve bizlerle omuz omuza vererek paylaşarak birlikte bir yıl geçirmemiz çok anlamlı. Bu uğurda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yavrularımızı yeni keşifler yapacakları uzun yolculuğa uğurlarken onları ailelerine emanet ediyorum. Kelebeklerim, artık uçma zamanı. Sizleri hayatın kollarında sağlıklı, mutlu, değerleri olan cesur ve güçlü bireyler olarak görmek istiyoruz. Sizleri çok seviyoruz, sizlere inanıyor, güveniyoruz ve sizleri sevgiyle kucaklıyoruz&8221; ifadesini kullandı.


Program eğlenceli geçti



Güneş Anaokulu&8217;nun yılsonu etkinlik programı büyük ilgi gördü. Konuşmaların ardından etkinliklere geçildi. Şiirleri Çiçekler Sınıfı öğrencileri okudu. Yıldızlar sınıfı öğrencilerinden oluşan okul korosu veda oratoryosu ve ritm gösterisi sundu. Daha sonra slayt sunumu yapıldı. Slaytın ardından Yıldızlar ve Çiçekler Sınıfı öğrencilerinden oluşan Kafkas Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Bunu Balıklar sınıfının tinimini hanım, ateş böceği gösterisi ve karne töreni takip etti. Çiçekler Sınıfı öğrencileri daha sonra şiir okudu. Yıldızlar Sınıfı jimnastik gösterisi yaptı. Çiçekler Sınıfı su damlası ve karne töreni sonrası Şekerler Sınıfının sevimli palyaçolar gösterisi eşliğinde karne töreni yapıldı. Daha sonra Yıldızlar Sınıfı öğrencileri için karne, yemin ve diploma töreni yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi