19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bartın&8217;da dün gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Dün sabah Cumhuriyet Meydanı&8217;nda bulunan Atatürk Anıtı&8217;na çelenk sunumuyla başlayan kutlamaların Atatürk Stadyumu&8217;ndaki bölümü yağmur altında gerçekleşti. Bayram öğrenciler tarafından yapılan gösterilerle yağmura rağmen coşkuyla kutlandı. Gösterilerin hemen başında başlayan yağmur nedeniyle öğrenciler sırılsıklam ıslanmalarına rağmen programın iptal edilmesini istemedi. Atatürk Stadyumu&8217;nda gerçekleşen törenin final gösterisinde öğrencilerin elindeki pankartlarla Türk Bayrağı, Atatürk&8217;ün Samsun&8217;a çıktığı geminin portresi ve Atatürk&8217;ün resmini ortaya çıkartması, stadyumda bulunan bilerce kişi tarafından ayakta alkışlandı.


Yağmur gençleri yıldırmadı


Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt&8217;un günün anlamını belirten konuşmasını yapmasının ve 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma Geçlik ve Spor Bayramı konulu kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından bulutlu hava bir anda sağanak yağışa dönüştü. Yaklaşık yarım saat süren yağmurun altında ıslanan öğrencilerin durumuna üzülen Vali İsa Küçük konuşma yaparak töreni iptal edip ertelemeyi düşündüklerini, fakat kararsız kaldıklarını söyledi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olduğu için bu konuda gençlerin fikrini almak istediğini belirten Vali Küçük, gösterileri yapan bine yakın öğrencinin hep bir ağızdan &8216;Devam&8217; demesi üzerine törenin devam etmesine karar verdi. Gençler halk oyunları ve gösterilerini yağmura aldırış etmeden yaparak, 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı&8217;nı coşkuyla kutladı. Vali Küçük, final gösterisinin ardından sahaya inerek törende görev yapan öğretmenleri ve görevlileri kutladı ve öğrencilere muhteşem gösterileri için teşekkür etti.




Mücadele meşalesinin yakıldığı gün


Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt günün anlam ve önemini belirten konuşmasında &8220;Geleceğimizin güvencesi sevgili gençler; bugün bir kez daha milletçe bu büyük bayramı kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sözlerimin başında Türk Milletini tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı, büyük mücadele meşalelisinin yakıldığı, ilk kıvılcımlarını yurt sathında kurtuluş ateşine dönüştürerek Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve onun eşsiz mücadele arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs; Türk Milletinin sömürge ve işgaline karşı direnişini, kendi kaderini ve geleceğini tayin etme gücüne sahip olarak tarih sahnesinde yeniden yer almasını ifade etmektedir. 19 Mayıs, sadece Milli Kurtuluş Hareketinin başlangıcı olmakla kalmamış, yeni Türk Devletinin çağdaş değerlerle diğer dünya devletleri arasındaki saygın yerini almasını da sağlamıştır&8221; dedi.




Şanlı bir başlangıçtır


Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, &8220;19 Mayıs 1919; umutlarını yitirmiş, karamsarlığa itilmiş ve tüm hayat damarları kesilmiş bir milletin, yeniden doğduğu gündür. Savaşlardan yeni çıkmış, yorgun, umutsuz, çileli bir milleti, yeniden diriltmek, ayağa kaldırmak üzere, Büyük Atatürk´ün Samsun´dan Anadolu´ya ilk adımını attığı gündür. 19 Mayıs "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen, Mustafa Kemal´in, tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamış milletimizin gücünü, diğer mazlum milletlere kurtuluş yolunu gösterdiği gündür. Bunun içindir ki! 19 Mayıs 1919 Türk Milleti için Cumhuriyet´e, Milli Egemenliğe ve nihayetinde de demokrasiye uzanan yolun şanlı bir başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs; hiçbir zaman yorgunluğun, bezginliğin ve yılgınlığın olmadığı Anadolu´da; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin göstergesi olmuştur. Milli Devlet olmanın onuru ve gururu ile varlığımızı yüceltme azim ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz kutlu ve değerli bir gündür&8221; diye konuştu.




Misyonumuz, çağdaş bir devlet olmaktır


Müdür Yeşilyurt, &8220;19 Mayıs 1919´u sonuçları ile değerlendirdiğimizde; bu milletin tüm imkânsızlıklar içersinde dahi, tükenmeyen gücünü dosta düşmana gösterip, millete inanmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan, maddi ve manevi değerler birleştirilmeden, başarılı olunamayacağı gerçeğinin bilinmesini ortaya koymuştur. Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; Türk Milletinin geleceğinin ve mutluluğunun temini için, milli ve manevi değerlere bağlı, sorumluluk sahibi, kendisine, ailesine, milletine faydalı, araştıran, sorgulayan nesiller yetiştirmek, değişen eğitim programları çerçevesinde bireyin ve toplumun sürekli eğitimini ve gelişimini sağlamak. Misyonumuz; eğitimin her kademesinde bilgi toplumuna geçiş sürecini destekleyen, etkin çalışan, kaynaklarını verimli kullanan, mensubu olmaktan onur ve gurur duyulan çağdaş bir lider devlet olmak vizyonumuz olmalıdır&8221; şeklinde konuştu.




Hedef büyük ve güçlü Türkiye´ye ulaşmak


Konuşmasında son olarak gençlere seslenen Müdür Yeşilyurt, &8220;Tüm tarihi olayları değerlendirdiğinizde; milletimizin büyük başarılarını bilmek, tarihinizle övünmek, ecdadımızın bütün zorlukları nasıl aştığını kavramak, diğer taraftan omuzlarınızda ki yükün ağırlığını görmek ve hissetmek öncelikli görevleriniz arasındadır. Hedefiniz, büyük ve güçlü Türkiye´ye ulaşmak, Cumhuriyet ile Demokrasiyi, devlet ile toplumu daha fazla kucaklaştırmakla birlikte; bütün bunları yaparken, Büyük Önder Atatürk´ün Gençliğe Öğüdü sizin en kutsal ilkeniz olacaktır. En büyük övünç kaynağımız sizlersiniz. Yapılan her şey sizler içindir. Zira sizler çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak gibi bir ideale sahipsiniz. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bayramınız kutlu olsun&8221; ifadesini kullandı.




Yarışmalarda dereceye girenler ödüllerini aldı


Stadyumdaki kutlamalar sırasında, Valilik tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Vali İsa Küçük, Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Salih Armağan Kurgan, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan ve Adalet Komisyonu Başkanı Yalçın Çebiş&8217;in elinden aldı. Kompozisyon yarışmasında birinci Neşe Akcin, ikinci Büşra Karatoprak, üçüncü Fatma Kurak olurken, resim yarışmasında ise birinci Neslihan Tuttu, ikinci Şeyma Baştan ve üçüncü Reyhan Öztoprak oldu. Protokol üyeleri ödül verdikleri öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Dereceye giren öğrenciler bayram sevinci ve heyecanı ile birlikte ödül almanın sevinç ve heyecanını da yaşadı.

Editör: Pusula Gazetesi