Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye toplantı salonunda belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, 4. Kültür ve Spor Şenlikleri´nin amacının çocukların eğitim ve öğretimi birlikte sağlamak, çocuklara centilmenlik içerisinde galip gelme ve mücadele etme gibi duyguları kazandırmak olduğunu kaydetti.
İçerisinde okul idareci ve öğretmenlerinin de yer aldığı komite tarafından programın titizlikle hazırlandığını anlatan Başkan Bektaş, "Çocuklarımızı unuttuğumuz zaman yaşamanın bir anlamı yoktur. Hepimiz bir çocuktuk. Bu nedenle çocuklarımızın duygularını, neler isteyebileceklerini hepimizin bilmesi gerekir. Çocuk ağlıyorsa, neden ağladığını, niye üzüldüğünü veya ne istediğini bilmeliyiz. Benim ve şenliğimizin amacı, eğitim ve öğretimi birlikte eğlendirebilmek, çocukları bir bir araya getirip, kaynaştırmaktır. Halen daha aynı düşüncedeyim. Şenlik hazırlığı içerisinde eğitim ve öğretimle ile birlikte bazı şeyleri gösterebilmektir. Bunlardan biri mücadele ruhunu kazandırabilmektir. Galip gelme ve en iyisi olma arzusu muhakkak vardır. Bu arzuları, şenlik havasında gerçekleştirmek, başarılı olanları ödüllendirmek istedik. Çocuklarımızın bir yere gelebilmek, istediğini elde edebilmek için mücadele etsin ve tatlı bir rekabet ortamı oluşsun istiyoruz. Bugün bir futbol karşılaşmasında bile birbirini yiyen, birbirini bıçaklayan, kocaman taşlarla stada giren insanlar var. Bunların nedeni ise bu insanların kafalarına küçük yaşta spor ve mücadele ruhunun işlenmemesi ve gerekli eğitimi almamış olmasıdır. Ayrıca çocukların hepsi birer cevherdir. Önemli olan bu cevherleri ortaya çıkarabilmektir. Bu şenlikten çıkabilecek cevherleri, ülkemize kazandırmak istiyoruz" dedi.
Şenlik ve festival adı altında şov amacıyla paraların boşa harcandığını ifade eden Başkan Bektaş, halen daha para harcanılan ve şov amaçlanan festivallere karşı olduğunu kaydetti. Başkan Bektaş, şöyle devam etti:
"Normalde bir şenlik başlatırsınız, 2-3 popülaritesi olan sanatçı getirirsiniz. Belde insanlarını 2-3 günlüğüne yüksek masrafla eğlendirebilirsiniz. Halen daha bir iki günlük, bazı sanatçıları zengin edebilmek, şov sergilemek için düzenlenen festivallere karşıyım. Halen aynı düşüncedeyim."
Editör: Pusula Gazetesi