Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na ait İşletme Sahası&[#]8217;nda gemilerden alınan sintine sularının atık kabul tesisinden tankerlere naklinin yapıldığı sırada nakil borularının patladığı, bu sebeple atıkların dereye aktığı öğrenildi. Atıkların Üzülmez Deresi&[#]8217;ne kasıtlı olarak karışmadığı, olayın kaza nedeniyle meydana geldiği kaydedildi.

Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun derenin kirletildiğini doğrularken, TTK´ya yaptırım uygulanacağını ifade etti. Olayda kasıt olmadığını belirten Uzun, &[#]8220;TTK&[#]8217;nın Gümrük Sahası&[#]8217;nda gemilerden alınan sintine suyu, tesisten tanklara naklinin yapıldığı esnada borunun patlaması sonucu dereye akmış. Kasıtlı bir olay değil. Kaza ile olmuş. Ama TTK&[#]8217;ya idari yaptırım uygulayacağız&[#]8221; dedi.
Kendisine resmi bir bilginin gelmediğini ifade eden TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, &[#]8220;Ceza yazıldığı ile ilgili resmi bir bilgi bana ulaşmadı. Zaman zaman böyle uygulamalar yapılıyor&[#]8221; diye konuştu. Zonguldak Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz ise &[#]8220;Su yüzeyinde korkunç bir yağ birikintisi var. Vatandaşların şikayeti üzerine bize de haber verdiler. Çevre Müdürlüğü&[#]8217;nden dereye karışan atığın sintine suyu olduğunu öğrendik. Tanklara sintine suyu nakli yapılırken boru girişinin kaynaktan ayrıldığını ve sintine suyunun dereye aktığını belirttiler. Buradaki bariyer, atığın limana ilerlemesini engellemiş. Ancak olayın kasıtlı olmadığı ve kaza nedeniyle meydana geldiğini öğrendim&[#]8221; şeklinde konuştu.
Yetkililer, Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na verilecek olan idari yaptırım cezasının miktarını açıklamadı.
Editör: Pusula Gazetesi