Antik yol olarak da bilinen eski Amasra yolunun Gömü köyü yakınlarındaki bölümünde dün sabah meydana gelen toprak kayması nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu. Yola kayan topraklar trafiğin bir süre tek şeritten verilmesine neden olurken, bu mevkide heyelan olacağının aylar öncesinden belli olduğunu belirten Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, &8220;Heyelan geliyorum demişti&8221; dedi.




Karayolları temizlik yaptı




Papila &8220;Antik yolda sabah tekrar heyelan oldu. Bölge trafik ekibi ve karayolları ekiplerinin olağanüstü çalışmaları, her hangi bir kaza olmasına meydan vermeden yolu temizlediler. Sisli ve yağışlı havada çalışan, trafik ve karayolları çalışanlarına teşekkürler. Aylar önce heyelan olacağını tahmin etmiştim. Yanılmadım. Amasra yolundaki tehlikeli noktalara kısmen müdahale edilmişti. Bu tür olayların önüne geçebilmek için diğer noktaların da iyileştirilmesi gerekiyor&8221; diye konuştu.




Eski yol yeniden düzenlenmeli




Amasra&8217;nın tarihi ve turistik özelliklerine dikkat çekerek yolun önemine işaret eden Fahri Trafik Müfettişi Papila, özellikle yaz aylarında çok büyük yoğunluk yaşanan yolda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Papila, ilçenin yeni bir yolu olmasına rağmen sürücülerin daha çok eski yolu kullandıklarını da belirterek, eski yoldaki yoğunluk dikkat alınarak tehlikeli noktaların tamamen iyileştirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.



Editör: Pusula Gazetesi