Ziyarete Genel Başkan Ramis Muslu´nun beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, GMİS´in Şube Başkan ve yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı. GMİS Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ise il dışında bulunduğu için ziyarete katılamadı. Ocak şeflerini ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi alan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, daha sonra maden işçilerine hitaben bir konuşma yaptı. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hazırlıkları hakkında bilgi veren Ramis Muslu, &8220;TİS taslağını en kısa sürede hazırlayıp işverene teslim edeceğiz. Bildiğiniz gibi kamudaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerini Türk-İş koordine ediyor. Bu nedenle bizim TİS görüşmelerimiz mart ayı gibi başlıyor. Ancak biz TİS´in geçerli olacağı 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle görüşmelere başlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor&8221; dedi.
&8220;ÜCRET FARKLILIKLARININ GİDERİLMESİ GEREKİYOR&8221;
2006´da iş başı yapan madencilerin farklı bir ücretle işe alındıklarını belirten Muslu, &8220;Bu farklılığı gidermek için mücadele edeceğiz. Ancak bu kez 1 Ocak 2009 tarihinde işbaşı yapacak olan arkadaşlarımız da farklı bir ücretle işe alınıyor. Bize 21 lira gibi bir yevmiye teklif ettiler. Kabul etmemiz mümkün değildi. Tüm mücadeleye, sıkı pazarlıklara rağmen 32 liralık yevmiyeye ancak yükseltilebildi. Bu farklılıkların giderilebilmesi için mücadele edeceğiz. Yeni alınacak 3 bin işçi arkadaşımızın sağlık muayeneleri bölgelerde yapılıyor. İntibak eğitimi sırasında Sendika olarak bizler de başta sendikacılık ve örgütlenme başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim vermek istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Birliğinizi beraberliğini bozmayın, bozdurmayın. Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Bizim gücümüz siz madencilersiniz. Her konuda doğru bilgiyi bizlerden, temsilci arkadaşlarımızdan, delege arkadaşlarımızdan, şube yöneticilerimizden ve genel merkez yöneticilerimizden alacaksınız. Mücadele sürecimizi provoke etmek, bozmak isteyenler olacaktır. Bunlara asla ve asla müsaade etmeyin&8221; dedi. Yöneticileri tek tek tanıtan Muslu, maden işçilerinin çeşitli sorularını da yanıtlarken, dünyada taşkömürü fiyatlarının 300 doları aştığını ve ekonomik krizin devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
&8220;Dünyada taşkömürü fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Dışarıdan kömür almak daha da zorlaşacak. Bu demektir ki, bizim üreteceğimiz kömüre Türkiye´nin ihtiyacı var. Yeni işçi alımları için de mücadele edeceğiz.&8221;
Editör: Pusula Gazetesi