Telefon hatlarına bağlanan elektronik güvenlik sistemleri, çağrılara cevap veren telefon izleme hizmetleri tarafından sunulmaktadır. Bu hizmetler yalnızca hırsızlık değil, tıbbi aciller ve yangınları da izleyebilir.

İzlenen Güvenlik Alarmları

Alarm İzleme şirketleri, sistem devreye girdiğinde ve kontrol paneli, standart telefon hatları üzerinden merkezi izleme istasyonuna ilgili bilgileri gönderirken saldırgan bir sinyal alır. Ardından istasyon tarafından telefonla veya belirli bir sistem üzerinden 10 saniye içinde temas kurulur. İstasyon, adınızı ve şifrenizi girerek kendinizi doğrulamanızı ister. Şifreyi sağlayamazsanız, izleme istasyonu polise gönderir.

İzlenmeyen Güvenlik Alarmları

Merkezi bir izleme istasyonuna bağlı olmayan ve izlenmeyen bir alarm sistemi maliyeti çok daha azdır. Bu tür bir sistem, sisteminiz bir saldırgan tespit ettiğinde veya bir siren sesi duyduğunda ve / veya evinizin dış ışıklarını yanıp sönerken yerel polisi arar.

İzlenmeyen güvenlikle, aylık servis ücretlerini ortadan kaldırırsınız, ancak sahte alarmlar için yerel polis tarafından para cezası alma riski taşırsınız. Buna ek olarak, polisin tepki süresi garanti edilmez ve kentsel bir bölgede yaşıyorsanız, özellikle müdahale gününün zamanı göz önüne alındığında, komşulara güvenemezsiniz.

Kablolu veya Kablosuz Sistemler

Evlerde kurulu iki ana sistem türü vardır: kablolu ve kablosuz. Her iki tip de, merkezi kontrol birimi ile iletişim kuran evin her yerinde stratejik konumlara yerleştirilen sensörlerden oluşur. Kontrol birimi, bir alarma ve bazı durumlarda, bir izleme şirketinden yardım çağıran bir otomatik telefon çeviricisine veya İnternet bağlantısına bağlıdır.

Kablolu bir güvenlik sistemi küçük, düşük voltajlı kablolarla bağlanır; çünkü böyle bir sistem evin her tarafından dikkatle kabloyu yönlendirmeyi gerektirir, ancak bazıları kendi başınıza yapabileceğiniz modeller mevcuttur, ancak genellikle bir alarm şirketi tarafından kurulur.

Kablosuz güvenlik sistemi, aktive edildiğinde merkezi kumanda birimine sinyal verebilen küçük radyo vericilerini kullanır. Kablolu bir modelden biraz daha az güvenilir olmasına rağmen, yüklemek çok daha kolaydır.

Tüm kontrol ünitelerinde bir elektrik kesilmesi veya tel kesilmesi durumunda tekmeyi önleyen piller bulunur. Bazıları, ünite evde elektrikle çalışırken otomatik olarak şarj eden pilleri de vardır.

Ekipman Seçenekleri;


  • Bir güvenlik tuş takımı da standarttır ve kolay silahlandırılması ve silahsızlandırılması için tasarlanmıştır. Kolaylık sağlamak için tuş takımı, sisteminizin doğru şekilde kurulup kurulmadığını belirtir. Ek bir ücret karşılığında, ek tuş takımları takılı olabilir.

    • Kapı ve pencere kontakları kapı veya pencere çerçeveleri boyunca yerleştirilen manyetik cihazlardır ve kapı veya pencere açılırsa alarmı tetikleyecektir. Bazı sistemler, bir kapı veya pencere açıldığında sönük bir ses içerir; bu, büyük açık havayı keşfetmek isteyen küçük çocuklarınız varsa çok yararlıdır.


Yukarıda ki gibi alarm sistemleri seçeneklerini kullanarak eviniz için en uygun olacağını düşündüğünüz alarm sistemini kullanabilirsiniz.

0850 340 46 16 - 0216 572 55 10 - 0212 619 11 11 - 0212 667 84 84 - 0212 667 92 49

Editör: Pusula Gazetesi