Zonguldak İl Genel Meclisi Ocak ayı 5. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında toplandı. Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

İl Özel İdare, İl Genel meclisinde; protokolü imzalanan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 10 bin metre karelik alanın köy sınırları içinde bulunduğu için Özel İdare'ye yetki verilmesi için önerge verildi. Toplamda 38 bin metrekare alana yapılacak projenin 28 bin m2'si belediyeye 10 bin m2'si köy sınırları içinde kalıyor.

Zonguldak Metropolitan Belediyeler Birliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden sağlanacak olan hibe desteği ile Kozlu-Kızılcakese'de hayata geçirecek. Projenin protokolü de imzalanmıştı.

AK Partili meclis üyesi Kerim Yılmaz bu projeye köy halkının karşı çıktığını belirterek "Oradaki köy halkı bu projeyi istemiyorlar. Oraya hayvanlar gelip gidecek. Biz Kozlu'ya zaten barınak yapmıştık bir yenisine gerek yok" dedi.
AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel de bu proje ile ilgili köy sakinlerinden şikayetler ve rahatsızlıklar olduğunu belirterek komisyon olarak konunun incelenmesini talep etti.

Önerge İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarına havale edildi