CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Çaycuma İlçenin desteğini alan Turhan Oral'ın kongre günü adaylıktan çekilmesinin kendisine zarar verdiğini açıkladı.

Çaycuma İlçede kendisine destek verilmemesi için bir baskı oluşturulduğunu ifade eden Hakkı Güney "Bir il başkanını fındık kabuğunu doldurmayacak şeylerle yargılanması kötü bir şey" dedi.

Hakkı Güney, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Çaycuma ilçemiz bir baskı gördü, hem de iyi bir baskı gördü. Bir insanı hangi şartlarda yargılarsanız ona tavrınızı açık ve net koyacaksınız. Bir il başkanını fındık kabuğunu doldurmayacak şeylerle yargılanması kötü bir şey. Ben burada hakkaniyetle görevimi yaptım. Çaycuma'da bir disiplin konusu vardı. Her ilçe başkanıyla tokalaşmayan insanı disipline verme gibi lüksümüz olamaz. O zaman partide adam kalmaz. Ben hiçbir karar kendim vermedim, 29 arkadaşımla birlikte karar verdim, vicdanen rahatım. Bu delegenin teveccühüdür.

Güney, Turhan Oral'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili "Turhan Oral'ın adaylıktan çekilmesi bize fayda getirmedi, bize belirli noktalarda zarar getirdi. İnsanları orada boşlukta bıraktı, insanlar yapılacak pazarlıklar nelerse ona göre davranır, bu pazarlıkların içine çok insan girmiştir. Bunu da gördük, izledik. O da bize bir 40 oy gibi farkla kaybettirdi" dedi.

"BÜLENT KANTARCI'YA YEREL SEÇİMLERDE BEN DESTEK VERDİM, O BANA DESTEK OLMADI"

Hakkı Güney, adaylara kimin destek verip vermediği yönündeki soruyla ilgili "Şerafettin Bey açık ve net bir şekilde Murat Pulat'a destek verdiğini açık ve net bir şekilde beyan etti. Bunu genel merkez anlamında milletvekillerinin sorgulaması lazım. Herkes ayrı ayrı konuşuyor. Herkes tavrını açık ve net söylemesi gerekirdi. Bu ekip işidir, herkesin bir ekibi vardı. Biz de ekip çalışması yaptık, biz de Harun Bey ve Umut Başoğlu birlikte hareket ettik. Gerçekleri saklamanın gereği yok. Yerel seçimlerde ben kendisini destekledim, ilk onun adını zikrettim ama Sayın Bülent Kantarcı il başkanlığında destek vermedi. Olsun, bizim onunla siyasi anlamda düşüncelerimiz ayrı olabilir, biz onunla ağabey-kardeşiz" dedi.