İl Kültür Müdür Sekreteri Gülhan Yıldız, A Tipi'nin kütüphane olmasına karşı çıkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun'u eleştiren Osman Zaimoğlu'na "Sen buralı mısın?" diye çıkıştı. 

CHP'li Zaimoğlu "Bir kurumun sekreteri siyasi partinin ilçe başkanına cevap verdiğini ilk defa duyuyorum. Kendisi Nüfus Memuru mu 'Buralı mısın' diye soruyor" dedi. 

Osman Zaimoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Demek ki devletin birçok kurumu yozlaşmış. Biz söylüyoruz bunu. Biz Zonguldak'ta A Tipi ile ilgili bir yanlış bir de doğru var. Doğru olan şu: Enerji Bakanlığı'ndan alınıp Kültür Bakanlığı'na devredilmesi normal. SİT Alanında olan, koruma altında olan bir yer. Kültür anlamında revizyona girer, tadilat edilir. Bunda bir sıkıntı yok. Milli saray niteliğinde bir yerin kütüphane yapılmasına biz itiraz ediyoruz. Zonguldak'ta kütüphane yapılacak birçok yer var. Kaldı ki ben bununla ilgili daha önce basın toplantısı yaptım. Eleştirmedim sadece yer gösterdim. Şimdi yozlaşmış bir siyasi yapı demek ki karşımızda var. Ben bir beyanat verdiğim zaman bir siyasi parti ona cevap verir. İktidarın yetkilileri cevap verir. Kültür Müdürlüğü'nün sekreteri veya bir devlet kurumu sekreteri siyasi partinin ilçe başkanı cevap verdiğini ilk defa duyuyorum. Haberim de olmadı. Siz sorduğunuz için söylüyorum. Geldiğimiz nokta demek ki bu, geçmiş olsun. Kendisi Nüfus Memuru mu 'Buralı mısın' diye soruyor. Kendisi kültür müdürlüğünde çalışmıyor mu? Onu anlayamadım."

Muhabir: Öznur Güneş