14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde Alaplı'dan 28'inci Dönem Milletvekili aday adaylığını açıklayan Halil Demirer "25.bin Alevi nüfusu var. Ben bu nüfusu temsilen aday olmak istediğimi belirttim" diye konuştu. 

Pusula Gazetesi aracılığıyla kendisini tanıtan Halil Demirer "1977 Ereğli’de doğdum. Alaplı'da ikametgah ediyorum. Öğrenimimi Alaplı'da yaptım. Evli 3 çocuk babasıyım. Beton santrali ve hafriyat inşaat sektöründe faaliyet göstermekteyim. 2019 yılında Ak Parti Alaplı İl Genel Meclisi Adayı olmuştum" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi açılımından sonra daha bir güven kazanan Demirer "Biz bundan önce Alevi olduğumuzu söyleyemiyorduk. Beklentimizden ziyade biz başvurumuzu yaptık. Cumhurbaşkanımız değerlendirecek. Artık son kararı onlar verecekler ne çıkarsa razıyız. Yapacak bir şeyimiz yok. Yakıştırma anlamında ben kendimi  milletvekili anlamında oraya yakıştırıyorum. Bizim Ereğli ve Alaplı'da yaklaşık 25 bin Alevi nüfusu var. Ben bu nüfusu temsilen aday olmak istediğimi zaten belirttim bu yönde inşallah hakkımızda hayırlısı olur" diye konuştu. 

Zonguldak'taki 49 aday adayının içinde bulunan Halil Demirer Ankara'dan gelecek haberi bekliyor. 

Haber: Öznur Güneş

Editör: Metin Özden