Zonguldak Yöre Mutfağı: Köfteli pırasa çorbası paylaşan: pusula67televizyonu Malzemeler: 120 gr dana kıyma 20 gr ince kıyılmış kuru soğan 15 gr ince kıyılmış maydanoz 1 litre ılık su 750 gr pırasa 100 gr küp doğranmış patates 100 gr mısır unu 80 gr havuç 50 gr kuru soğan 40 gr tereyağı 5 gr kırmızı pul biber Tuz Hazırlanışı: 1- Kıyma, soğan maydanoz ve tuzu yoğurup küçük misketler haline getirip bir kenara koyunuz. 2- Tüm sebzeleri yemeklik küp şeklinde doğrayınız. 3- Bir tencerede sırasıyla soğanı, pırasayı, havucu ve patatesi tereyağı ile kavurun. 4- Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça ekleyin ve orta hararette 10 dk pişirin. 5- Soğuk su ile mısır ununu sulandırın ve hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin. 6- Tuzunu ekleyin. 10 dk. daha pişirin ve üzerine pul biber serpiştirerek servis edin. Not: Mısır unu ekledikten sonra koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.