Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleri, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın finansmanı ile ''Kuruluş Araştırması ve Ön Fizibilite Raporu'' hazırlanan ve Zonguldak Valiliği (Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü)' nin koordinasyonunda kuruluş çalışmaları devam eden Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yeri olarak 64 Hektarlık alanın sınırları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayı ile kesinleşti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir,'' Devrek Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte kuruluş araştırması ve fizibilite çalışmalarını başlattığımız; Zonguldak Valiliği (Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Gökçebey Belediyemiz ile kuruluş çalışmalarını sürdürdüğümüz Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yeri olarak 64 Hektarlık alanın sınırları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile kesinleşti. Böylece en kritik aşama geçilmiş oldu. Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgemiz, vizyonumuz doğrultusunda ilimizde mevcut sektörlerde derinleşirken, sektörel çeşitliliğin sağlanmasına da katkı sağlayacak. Mevcut İşletmelerimiz OSB' de yer alarak işlerini büyütebilecekleri gibi yeni alanlarda işletmeler kurabilecek; yurt içinden ve yurt dışından firmalar organize sanayi bölgemizin avantajlarından istifade etmek üzere ilimizde işletme açabilecekler.

Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgemiz, çok modlu lojistik imkanları ve Filyos Vadisi Projesinin bütünleşiği olması dolayısıyla yatırımcılar için tam bir cazibe merkezi olacak.

Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgemizin kuruluşu ile ilgili süreçlerin hızlı ve olumlu bir şekilde ilerlemesinde katkıları bulunan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a, İlimiz Valisi Mustafa Tutulmaz'a, Millet vekillerimiz Polat Türkmen'e, Ahmet Çolakoğlu'na, Hamdi Uçar'a ve Gökçebey Belediye Başkanımız Vedat Öztürk'e teşekkür ederim'' dedi