Rektör İsmail Hakkı Özölçer’den, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı Rektör İsmail Hakkı Özölçer’den, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Atatürk Devlet Hastanesi’nde Yara ve Yanık Ünitesi’nin kaplı olduğu yönünde çıkan haberlerin ardından açıklama yapan Başhekim Hasan Tosun, “Söz konusu iddia gerçeği yansıtmıyor. Yanık ünitesi hizmet veriyor. Hastalar tedavi görüyor. Bu tür asılsız haberler maksatlı olarak yapılıyor” açıklamasını yapmıştı. Maden bölgesi olan Zonguldak’ta kurulan Yara ve Yanık Ünitesi’nde görevli doktor olmadığı, Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorların, gerekli donanım ve görevlendirme belgelerine sahip olmadıkları için Yara ve Yanık Ünitesi’nde görevlendirilmesinin yasal olarak uygun olmadığı ortaya çıktı. 
Konuyla ilgili Pusula’ya açıklama yapan bir yetkili, “Yanık Tedavi Birimleri Hakkında Yönetmelik maddelerinde yara ve yanık ünitelerinde ilgisine göre; genel cerrahi, çocuk cerrahisi veya plastik cerrahi, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı tabiplerden birisi yönetici tarafından yanık merkezinde görevlendirilebilir. Ancak; bu görevlendirmenin yapılabilmesi için bahse konu bölüm doktorlarının daha öncesinde bir yanık ünitesinde veya yanık merkezinde fiilen çalışmış olduğunu ilgili kurumdan belgelemesi zorunludur. Bu yasal olarak zorunludur. Atatürk Devlet Hastanesi’nde hangi hekimimiz bu belgelere sahip? Göreve getirilen hekimler varsa kimler? Bu hekim arkadaşımız yara ve yanık ünitesinde eğitimini nerede tamamladı? Zonguldak bir maden bölgesidir. Bu birim de işte tam da bu yüzden bölgemize kazandırıldı. Bu merkezin Plastik ve Rekonstüriktif cerrah olmadan tam manasıyla faydalı olamayacağı konunun uzmanları tarafından söyleniyor. Allah göstermesin yarın bir patlama olsa hangi hekim yanık hastalarını tedavi altına alacak o sorumluluğun altına girecek? Keşke bu açıklamalar yapılmadan hekimin tayini çıkacağı belli olduğunda başları sıkıştığında sadece gittikleri Milletvekili Muhammer Avcı’ya ‘hekimimiz gitti yardımcı olun, yeni hekim atanana kadar böyle önemli bir bölge için bu merkezi açık tutalım’ demiş olsalardı. Sizin elinizde yemek yapmak için mutfak ve malzemeler var ama aşçınız yok! Durum bundan ibarettir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi